google-aktivuje-kazdy-den-700-tisic-androidu
Novinka Google aktivuje každý den 700 tisíc Androidů

Google aktivuje každý den 700 tisíc Androidů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 12. 2011 11:15 15

Nadvláda zeleného robota v mobilních operačních systémech pokračuje. Google prostřednictvím Andy Rubina oznámil, že denně aktivuje již přes 700 tisíc nových přístrojů.

Reklama

Od počátku roku 2011 se základna mobilního operačního systému Android zvyšuje zběsilým tempem. V červenci se první muž této platformy, Andy Rubin, rozpovídal o tom, že Google aktivuje denně přes 550 tisíc přístrojů s tímto systémem.

A včera na svém účtu na službě Google+ oznámil, že firma v těchto dnech zaznamená dokonce již přes 700 tisíc aktivací.

Google aktivuje každý den 700 tisíc Androidů
i Zdroj: PCTuning.cz

Do statistik Google počítá pouze unikátní zařízení a jen jednou, nezahrnuje do nich údajně reaktivace již dříve prodaných kusů. Jde v podstatě o zapnutí zařízení a jeho první přihlášení ke Google službám. Vzhledem k nárůstu nových uživatelů za posledních několik měsíců, je pouze otázkou času, než Andy Rubin ohlásí překonání milníku jednoho milionu aktivovaných Androidů denně.

Vlajkovou lodí této platformy je momentálně zařízení Galaxy Nexus, které se před pár dny začalo prodávat i u nás v České republice. Zajímavé je hlavně kvůli svému velkému Super AMOLED displeji a operačnímu systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Google aktivuje každý den 700 tisíc Androidů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama