gmail-trojkou-na-trhu
Novinka Gmail trojkou na trhu

Gmail trojkou na trhu

Martin Stančík

Martin Stančík

19. 8. 2009 00:00 2

Webmail Gmail od Googlu posílil tak, že se stal trojkou na americkém trhu. Podle analytiků by se do několika měsíců měl posunout ještě o stupeň výše.  

Reklama


Google svůj webmail nabízí už nějaký ten rok. Služba je velmi populární a když zvážíme fakt, že až před nedávnem Google u Gmailu "vymazal" slovíčko Beta, znějí následující čísla ještě zajímavěji. Podle InformationWeebu Gmail ve Spojených státech předběhl AOL a stal se třetím nejpopulárnějším webmailem. Podle analytické společnosti ComScore měl Gmail v červenci tohoto roku 36.9 milionů uživatelů (před rokem to bylo "pouze" 25.3 milionů).

S tím, jak Googlu uživatelé rapidně přibývali, naopak od AOL odcházeli - v červenci loňského roku měla America OnLine 45.1 milionů uživatelů, avšak v tom samém období tohoto roku to bylo pouze 36.4 milionů. Pokud bude Gmail růst, jako doposud, předpokládá se, že předskočí dvojku na trhu - Windows Live Hotmail - během několika měsíců. Tento webmail se může chlubit stabilními 47 miliony uživatelů; neroste, ale ani nepadá. Jedničkou i nadále zůstává Yahoo Mail se 106 miliony uživatelů.

Zdroj: DailyTech
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama