geforce-gtx-580-thermal-guru-dva-vetraky-pro-vyberove-ticho
Novinka GeForce GTX 580 Thermal Guru: dva větráky pro výběrové ticho

GeForce GTX 580 Thermal Guru: dva větráky pro výběrové ticho

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 2. 2011 12:30

Výsledné frekvence bohužel jsou referenční. Přetaktování ale může být jednou z cest, jak dosáhnout vyššího výkonu.

Reklama

I když se dlouhodobě spekuluje o oznámení dvoučipové grafické karty GeForce GTX 590. Na trhu ji stále nenajdete. Uvedení zdá se ale není daleko. Výrobci mezitím pokračují v uvádění dalších modelů GeForce GTX 580, výjimkou není ani společnost Sparkle Computer.

Koncem minulého týdne tak představila speciální edici s názvem Thermal Guru. Grafická karta kmitá na referenčních hodnotách, to má kompenzovat výkonnější chladič, který by měl být garantem tichého chodu a nižších teplot.

Chladič má čtyři heat-pipe trubičky s přímým dotykem ke grafickému jádru, vzduch rozhánějí dva 80mm ventilátory. Odvodu zbytkového tepla údajně také napomáhá specifický tvar krytu chladiče. Grafické jádro GF110 nese aktivních 512 CUDA procesorů, 1536 MB GDDR5 paměti s ním komunikuje skrze 384bitovou paměťovou sběrnici.

Jádro pracuje na 772 MHz, VRAM na 4008 MHz efektivně. Výrobce zmiňuje podporu SLI, rozhraní DirectX 11, CUDA, OpenGL 4.1, nebo proprietární technologie 3D Vision Surround. Na zálepce naleznete výstupy DVI a miniHDMI. Koncová cena a dostupnost nebyla oznámena.

GeForce GTX 580 Thermal Guru: dva větráky pro výběrové ticho
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama