evga-vydava-prvni-vodou-chlazenou-gtx-285
Novinka EVGA vydává první vodou chlazenou GTX 285

EVGA vydává první vodou chlazenou GTX 285

Jan Šorfa

Jan Šorfa

17. 2. 2009 00:00

Máme tu pro Vás první obrázky a specifikace EVGA GeForce GTX 285 HydroCopper, což je první vyrobená GeForce GTX 285 s vodním chlazením.

Reklama

S touto verzí GeForce GTX 285 HydroCopper jistě hravě dosáhnete vysokých frekvencí, ale pro ty, kteří se neradi pouští do taktování, je karta už od výrobce nastavena na celkem vysokých frekvencích. Nyní se podívejme na podrobnější specifikace. Karta disponuje 55nm jádrem s 240 shader jednotkami, 512-bitovým paměťovým rozhraním a 1GB GDDR3 paměti. Frekvence jsou na sériovou kartu nastaveny opravdu vysoko a to 720MHz pro jádro, 2,77GHz pro paměti a 1620MHz pro shadery.

Stejné frekvence jsou sice použity i u vzduchem chlazené EVGA GTX 285 FTW, ale pro vodní chlazení jednoznačně hraje mnohem menší hlučnost a teploty než u vzduchového řešení. Referenční chladiče sice odvádějí u těchto karet dobrou práci, ale každý jistě musí souhlasit, že díky vodnímu chlazení se můžete s kartou dostat na ještě vyšší frekvence.

EVGA vydává první vodou chlazenou GTX 285
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové karty by se měly objevit v obchodech v brzké době, ale cena zůstává stále neznámá. Dá se ale očekávat, že cena bude hodně vysoká, když EVGA GTX 285 FTW stojí v současné době kolem 450 euro (cca 13 tisíc Kč).

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama