corsair-predstavil-svoji-prvni-mini-itx-skrin-ze-serie-obsidian
Novinka Corsair představil svoji první Mini-ITX skříň ze série Obsidian

Corsair představil svoji první Mini-ITX skříň ze série Obsidian

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 1. 2014 06:00 1

Mini-ITX počítačové skříně se stávají stále populárnějšími a proto i společnost Corsair přichází se skříní 250D, která je první Mini-ITX skříní z populární série Obsidian.

Reklama

Hlavními výhodami nově představené skříně jsou kompaktní rozměry, velice prostorný interiér, pevná ocelová konstrukce a povrch z broušeného hliníku. Skříň je vhodná jak pro stavbu běžného či herního PC, tak pro sestavení multimediálního HTPC, které bude příjemným doplňkem vašeho obývacího pokoje. 

Corsair představil svoji první Mini-ITX skříň ze série Obsidian
i Zdroj: PCTuning.cz

Čelní panel skříně je vyroben z broušeného hliníku černé barvy a má velice jednoduchý design. Většina povrchu skříně je tvořena plnými plochami, pouze na bočnici nalezneme perforované okno, za které lze nainstalovat ventilátory. Na vrchní straně je pak nenápadně zakomponováno akrylové okno, skrze které můžeme nahlédnout do útrob skříně. Šasi má rozměry 290 mm × 277 mm × 351,2 mm a váží 4,42 kg. 

Jak jsem zmínil v úvodu, je skříň navzdory svým malým rozměrům, poměrně prostorná. Dovnitř lze namontovat Mini-ITX základní desku, kterou je možné osadit grafickou kartou o délce až 290 mm. Interiér dále pojme běžný ATX zdroj s délkou 200 mm. Uvnitř skříně je dále prostor pro dvojici 3,5 palcových a dvojici 2,5" pevných disků či SSD společně s jednou 5,25" mechanikou. 

Corsair představil svoji první Mini-ITX skříň ze série Obsidian
i Zdroj: PCTuning.cz

Chlazení skříně je zajištěno dvěma předinstalovanými ventilátory o průměru 120 (AF120L) a 140 mm (AF140L), přičemž celkem je do skříně možné namontovat dokonce 5 ventilátorů. Jeden 120 mm ventilátor je předmontován v bočnici, kam lze přidat ještě jeden 120 mm fan, popřípadě tento prostor využít k instalaci 240 mm radiátoru. Zmíněný 140 mm větrák potom nalezneme za čelním panelem a můžeme ho nahradit 200 mm variantou. Na zadní stranu je možné dodatečně namontovat 80 mm ventilátor. Aby byla zachována čistota uvnitř skříně, vybavil ji výrobce třemi odnímatelnými prachovými filtry, které nalezneme v bočnici, předním panelu a pod PSU. Nechybí ani otvory pro vedení kabeláže.

Corsair představil svoji první Mini-ITX skříň ze série Obsidian
i Zdroj: PCTuning.cz

Na předním panelu je umístěn I/O panel, na němž nalezneme dva USB 3.0 porty a audio konektory pro připojení sluchátek a mikrofonu. Zahájení prodeje modelu Obsidian 250D bychom se měli dočkat již koncem ledna a to za doporučenou cenu 89,99 dolarů (1 800 Kč). 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama