cipset-nforce-980a-sli-pro-am3
Novinka Čipset nForce 980a SLI pro AM3

Čipset nForce 980a SLI pro AM3

Michal Kleman

Michal Kleman

5. 2. 2009 00:00 7

Společnost nVidia vydá nový čipset s integrovaným grafickým jádrem, tento však bude již jen pro procesory AMD do patice AM2/2+/3. A abych byl upřímný, "nový" patří opět do uvozovek.

Reklama

Čipset nVidia nForce 980a SLI by si měl obdýt premiéru na veletrhu CeBIT v březnu (III.). Jak již víme ze starších novinek, během této události nVidia přejmenuje (opět) celou řadu svých grafických jader a lichocení oku zákazníka vyšším číslem se nevyhnou ani čipové sady. nForce 980a SLI je totiž pouze přejmenovaná varianta severního můstku nForce 780a, která bude použita pro procesory AM3.

Čipset nForce 980a SLI pro AM3
i Zdroj: PCTuning.cz

"Nový" čipset bude na chlup totožný se starší verzí, mezi základní vlastnosti patří podpora sběrnice HyperTransport 3.0, schopnost provozovat TriSLI, šest SATA 3.0Gbps portů nebo integrované jádro GeForce 8200. První oznámenou novinkou s tímto čipsetem je deska Asusu s označením M4N82. Její konkrétní specifikace můžete vidět na obrázku výše, společně s ostatními deskami s čipovými sadami nForce od Asusu, které mají být vypuštěné během CeBITu.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama