Chaos nejen boří, ale i tvoří – a je nezbytný pro naši budoucnost!
i Zdroj: depositphotos.com
Sítě a Internet Článek Chaos nejen boří, ale i tvoří – a je nezbytný pro naši budoucnost!

Chaos nejen boří, ale i tvoří – a je nezbytný pro naši budoucnost!

Michal Rybka

Michal Rybka

18. 6. 2022 00:30 1

Seznam kapitol

1. Tween wave 2. Co je fikce a co realita? 3. Originální nápad? Těžko! 4. Deset let u ledu. Zbytečně... 5. Pocit bezpečí a jistoty 6. Chaos a řád

Problém s oceánem informací je v tom, že často kolidují, není jasné, co z čeho vyplývá a jak vlastně fungují vzájemné souvislosti. V jejich chaosu je velice snadné ztratit orientaci a dopracovat se ke zcela špatným závěrům. Anebo z nich třeba vytvořit něco zcela nového.

Reklama

Říká vám něco pojem „tween wave“? Tween wave je „ta hudba, co zní jako sraní“, ze které si utahoval South Park. Zjevně parodie, že? Určitě to tak je, tak to musí být, ne? Existují ultra hardcore směry v punku a v metalu, které se hoven rozhodně neštítí – ostatně sám Kurt Cobain na krátkou dobu založil punk rockovou skupinu Fecal Matter. Jenomže to bylo dávno, dávno předtím, než měla hudební vlna „tween wave“ podle seriálu přijít.

Stan dostane CD kapely Gersploosh, což je kapela, která na Facebooku sice existuje, ale má jen 136 fanoušků a grafiku ze South Parku, takže to je zjevně vtip. To potvrzuje i kanál na YouTube, kde najdeme všeho všudy dva tracky a celkem 92 odběratelů s desetiletou neaktivitou. Takže to zjevně je vtip. Věc se má tak, že tween wave existuje. Fakt jako existuje – a na YouTube si můžete poslechnout celé album „Now Thats What I Call Shit“, což je celkem čtrnáct tracků zavile melodického prdění a kadění. Existuje to.

Takže se možná zarazíte – zvlášť když to na vás vypadne jako první výsledek – a řeknete si: Fakt jsem minul tween wave? Nebo je to jen nějaká recese? Nebo je to hyperbola, něco přehnaného, co nám uniklo? Takže se podíváte na Wikipedii, ta vás přesměruje na heslo Youre Getting Old, což je díl South Parku z patnácté sezóny: Sezóna 15, epizoda 7.

A pak si srovnáte data – a dojde vám, že tato epizoda byla vysílána 8. června 2011, zatímco album na YouTube je ze 22. dubna 2020. Pak si dohledáte komentáře k dané epizodě South Parku, které vám jako styly, které parodují, vyjmenuje jako chillwave, crabcore, dubstep a specificky také kapelu Odd Future. A možná další, ale rozhodně se tam nemluví o reálně existující tween wave.

Kanál Gersploosh na YouTube má sice jen dva tracky, ale jeden je ze 30. června 2011 a druhý ze 22. července 2011, což může naznačit, že se tvůrci South Parku pokusili o mystifikaci, ale neúspěch kanálu a absence referencí naznačuje, že se na nich spíš někdo pokusil přiživit – a nevyšlo to. Tween wave tedy neexistuje... Tedy: Ona už existuje, ale vznikla jako reakce na seriál, nebyla jeho inspirací. Je to vlastně fanfikce, což je naprosto běžný jev. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama