bude-physx-i-na-kartach-ati
Novinka Bude PhysX i na kartách ATI?

Bude PhysX i na kartách ATI?

Ace.

Ace.

30. 3. 2009 00:00 14

Podle serveru Bit-tech nVidia přemýšlí o upravení PhysX tak, aby fungovalo i na konkurenčních kartách od Ati.

Reklama


Toho by chtěli docílit přepsáním celého PhysX pod OpenCL, což je otevřený standard, který mohou využívat všichni výrobci grafických karet. Doposud si nVidia chránila svoji technogii tak, že k jejímu chodu byla potřeba GK s podporou CUDA. To by se ale v budoucnu mohlo změnit. Produktový manager PhysX, Nadeem Mohammad, se vyjádřil ohledně plánů do budoucna tak, že v žádném případě není proti. "Je možné, že v budoucnu použijeme OpenCL", řekl, ale vzápětí dodal "Ovšem v současnosti CUDA funguje skvěle."




Bude PhysX i na kartách ATI?
i Zdroj: PCTuning.cz



"NVidia velmi úzce spolupracuje s Khronos group", řekl Mohammad. "Standard jsme také zkoumali a shledali jsme ho velmi dobrým." Vyjádřil se také v tom smyslu, že i kdybychom se OpenCL PhysX dočkali, je velmi nejisté, jaký bude výkon na kartách ATI, neboť, cituji: "...jejich výpočty pomocí GPU jsou pravděpodobně několik generací pozadu".(usuzoval tak podle nižšího výkonu karet Ati v aplikaci Folding@Home.)

Otázka ovšem zní, bude Ati vůbec chtít? Momentálně chystá vlastní akceleraci pomocí Havoku a pokud se tento fyzikální engine osvědčí, pravděpodobně ho nebudou chtít jen tak "zahodit"... Vypadá to, že budeme svědky tuhého boje o to, kdo se více zalíbí vývojářům.

Podle Bit-tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama