bono-vox-kritizuje-sdileni-dat
Novinka Bono Vox kritizuje sdílení dat

Bono Vox kritizuje sdílení dat

Martin Stančík

Martin Stančík

5. 1. 2010 15:00 16

Frontman skupiny U2 varoval před ilegálním sdílením dat a sklidil za to celosvětovou kritiku.  

Reklama

V rozhořčeném textu, který zveřejnil list New York Times Bono háže vinu na poskytovatele internetových služeb s tím, že oni vydělávají na tom, že hudební průmysl prodělává. Bono mimo jiné také zdůraznil, že čínská vláda nemá problémy s vystopováním lidí, kteří porušují její zákony přes internet, čímž by se mohli inspirovat i západní země při hledání uživatelů, kteří ilegálně sdílejí data. Bonův sloupek však podle zahraničních komentátorů přinesl spíše vlnu rozhořčení skupin, které brání lidská práva.

Bono Vox kritizuje sdílení dat
i Zdroj: PCTuning.cz

"Za pár let si budeme moci stáhnout celou všechny díly seriálu 24 hodin za pouhých 24 sekund," napsal Bono. "Sdílení hudby a filmů začalo být oblíbené před deseti lety a potvrdilo se, že to jejich tvůrce jen poškozuje...a vydělávají na tom pouze poskytovatelé služeb, jejichž příjmy rostou s tím, jak příjmy tvůrců klesají." A Bono se nebál inspirovat ani Čínou a její cenzurou.

"Všichni víme, že když jde o dětskou pornografii, není problém viníky vystopovat. Podobné je to v Číně u odpůrců tamního režimu. Vystopovat je vůbec není nemožné," napsal Bono ve svém sloupku. Komentátoři se pozastavovali nejen na frontmanovými radami, aby "byl internet pod větší kontrolou," nýbrž také nad tím, proč Bono vůbec takto veřejně proti sdílení dat vystupuje, když U2 s vyděláváním peněz opravdu problémy nemá.
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama