ascend-p6-s-neobsahuje-osmijadrovy-procesor
Novinka Ascend P6 S neobsahuje osmijádrový procesor

Ascend P6 S neobsahuje osmijádrový procesor

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 1. 2014 12:30

Nástupce Ascendu P6 opět zaujme svým tenkým provedením, elegantním designem a špičkovým zpracováním. Spekulace, že telefon nabídne procesor s osmi jádry, se ale nakonec nepotvrdily.

Reklama

Jeden z nejelegantnějších současných smartphonů se dočkal svého následovníka. Ten však podle očekávání mnoho změn nepřináší.

Z dostupných informací víme, že novinka je o tři milimetry tlustší (v pase má 6,5 mm) a spoléhá se na výkonnější procesor. Zatím ale není jasné, o jakou čipovou sadu konkrétně jde. Huawei mohl použít vlastní hardware, nebo vsadit na čip firmy MediaTek. Frekvence vzrostla jen nepatrně z 1,5 GHz na 1,6 GHz.

Kromě vylepšení výkonu se „inovovaný“ model od originálu nijak výrazně neliší. Přední stranu telefonu zabírá znovu HD displej s rozlišením 1 280 × 720 obrazových bodů. Operační paměť má stále hodnotu 2 GB, uživatelská 16 GB a lze použít paměťové karty. V Ascendu P6 S je nainstalovaný operační systém Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean.

Smartphone se zatím prodává pouze u operátora China Unicom a prostřednictvím online obchodu Huawei Vmall. Doporučená cena je stanovena na 330 eur, v přepočtu 9060 korun.

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama