Apple zkouší, co vydrží EU, vývojáři i uživatele. HP ostatně také  #TYDEN 29. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Apple zkouší, co vydrží EU, vývojáři i uživatele. HP ostatně také #TYDEN 29. ledna

Apple zkouší, co vydrží EU, vývojáři i uživatele. HP ostatně také #TYDEN 29. ledna

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

29. 1. 2024 00:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

eDoklady shodily Identitu občana. Pirátství na vzestupu. Palword jede, možná i k soudům. Lednové propouštění je rekordní.

Reklama

Celosvětové odstranění článku agentury Reuters na základě příkazu indického soudu vyvolává otázku „forum shopping“ žalobců pro pomluvu v globalizovaném mediálním prostředí. (Politico)

Martin Mesršmíd (DIA): eDoklady shodily Identitu občana, musíme ji zásadně předělat. Řešení je bohužel hodně daleko a k článku je vhodné dodat, že o nedostatečné kapacitě i problematické architektuře se ví už měsíce. (Lupa).

  • Spuštění eDokladů rozbilo registry. Lidé si nemohou pro léky na občanku, uvádí SÚKL (iDnes)
Spuštění eDokladů rozbilo registry
i Zdroj: PCTuning.cz
Spuštění eDokladů rozbilo registry

Někteří uživatelé Beeperu ztratili přístup k iMessage na svém Macu a společnost Apple jim oznámila, že jim přístup zrušila kvůli nedovolené aktivitě. (New York Times)


Internet, webdesign

Netflix plánuje ukončit svůj základní tarif bez reklam v některých zemích, kde jsou dostupné tarify s podporou reklam, počínaje Kanadou a Velkou Británií ve 2. čtvrtletí 2024. (The Verge)

  • Netflix hlásí za 4. čtvrtletí meziroční nárůst tržeb o 12,5 % na 8,83 miliardy dolarů oproti odhadovaným 8,71 miliardy dolarů, nárůst platících uživatelů o 12,8 % na 260,3 milionu oproti odhadovaným 256 milionům, čistý zisk 938 milionů dolarů oproti 55 milionům dolarů. NFLX vyskočila o 8 % (CNBC)

Rostoucí ceny streamovacích služeb vedou k nové éře pirátských webů v USA, které přinášejí ~2 miliardy dolarů ročně z reklam a předplatného s 90% ziskovou marží. (Bloomberg)

  • 10 nejoblíbenějších streamovacích služeb seřazených podle počtu předplatitelů (Digital Trends)

Nejlepší a nejrychlejší mobilní síť v ČR. T-Mobile opět obhájil své prvenství v testu Ookla (tisková zpráva)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

České newslettery (a podcasty) na Substacku (třetí díl) a pár poznámek k Substacku. Třetí díl už ale příliš dlouho čekal na další přírůstky, až jsem se rozhodl ho poslat. Pár ještě neoznámených newsletterů v něm najdete, ale už příliš dlouho je jich málo.

Řekni si o web – Tipy a triky pro designéry, manažery i podnikatele, kteří spravují své vlastní weby. Novinky v lednu 2023. A mají i e-book jak to tak vypadá :)

Martin Kopta poslal pár další českých newsletterů, tak se vám třeba budou hodit. A jestli oni sami přidají #tyden do doporučených, dojde tady k témuž.


Hardware

Kompletní specifikace Apple Vision Pro: 8jádrový procesor, 10jádrový grafický procesor, 16 GB systémové paměti, 🔀 až 1 TB úložiště. Šířka pásma paměti M2 byla zvýšena na 256 GB/s. (TechSpot)

  • Náklady na výměnu/opravu Vision Pro až do výše 2399 dolarů bez AppleCare (9to5Mac)
  • Apple prodala během prvního víkendu předobjednávek 160 až 180 tisíc kusů Vision Pro. Nezměněné dodací lhůty po prvních 48 hodinách naznačují, že poptávka opadla. (Ming-Ch Kuo)

Netflix nebude mít aplikaci Apple Vision Pro. A pokud nemůžete sledovat ani YouTube nebo poslouchat Spotify, značně to omezuje možnosti (Bloomberg)

Samsung v rámci snahy o zavedení zdravotních funkcí do různých zařízení zkoumá možnosti neinvazivního monitorování glukózy a kontroly krevního tlaku. (Bloomberg)

Zdroje: Apple přechází na méně ambiciózní design svého chystaného elektromobilu, z úrovně autonomie 4 na úroveň 2+, a odsouvá jeho uvedení na trh z roku 2026 na rok 2028 nebo později. (Bloomberg)

IEA: spotřeba elektřiny v datových centrech, kryptografii a umělé inteligenci se může v příštích třech letech více než zdvojnásobit. (Bloomberg)

Recenze skládacího telefonu Honor Magic V2, který se ve Velké Británii a Evropě prodává za 1700 liber. Je velmi tenký a odolný, ale má zastaralý operační systém a procesor a problémy se softwarem (The Verge)

Fossil Group plánuje opustit byznys s chytrými hodinkami a tvrdí, že bude své stávající hodinky s operačním systémem Wear OS aktualizovat „po několik příštích let“. (The Verge)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama