acer-travelmate-4101lmi-vykonny-a-cenove-vyhodny-notebook
Mobilní zařízení Článek ACER TravelMate 4101Lmi - výkonný a cenově výhodný notebook

ACER TravelMate 4101Lmi - výkonný a cenově výhodný notebook | Kapitola 3

Kuchař Martin

Kuchař Martin

1. 6. 2005 00:00 43

Seznam kapitol

1. ACER, notebooky a řada 4100 2. Detailní pohled 3. Software 4. Testy 5. Detailní parametry a závěr

Společnost ACER je na našem trhu dobře známa a tomu svědčí i fakt, že již několik let vede žebříčky v počtu prodaných notebooků v české republice. My se nyní podíváme na velmi úspěšnou řadu 4100 (konkrétně notebook 4101LMi) jež je postaven na osvědčené technologii Centrino a chlubí se solidním výkonem a dlouho výdrží baterky.

Reklama
K základní výbavě notebooku ACER TM4101LMi patří i nějaká ta softwarová výbava. Především je to ACER ePower Management, Norton Anti-Virus, NTI Backup Now 3 a také NTI CD

&

DVD Maker.

Mezi nejvíce zdařilé a ceněné patří program ACER ePower Management, jež má na starosti ovládání taktu procesoru, jasu displeje a podobných věcí, což přináším úsporu tolik potřebné energie v baterii.

ACER TravelMate 4101Lmi - výkonný a cenově výhodný notebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní obrazovka programu ePower. (pro zvětšení klikněte)

V základním menu máme možnost si volit mezi několika profily, jež odpovídají různé zátěži. Pokud to vezmeme od nejvýkonnějšího po ten nejméně výkony pak je to následovně - Entretaimnet (zábava), Presentation (prezentace), Word Processing (psaní textu) a Maximum Batery Life (max. výdrž baterie ). Každý z těchto profilů si však můžeme podle chutí a potřeb ještě individuálně upravovat. Můžeme si plynule měnit jas displaye, takt procesoru (ve čtyřech krocích), nastavovat dobu po které se má vypnout HDD apod.

Jako další přichází na řadu antivirus Norton. Ten se svými kvalitami řadí někam na pomyslný střed kvalitních anti-virových programů. Za zmínku stojí především kvalitně provedený live-update jež poskytuje uživateli maximální možnou ochranu díky každodenní automatické aktualizaci virové databáze.

ACER TravelMate 4101Lmi - výkonný a cenově výhodný notebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Program Norton-AntiVirus.

Jako další užitečný program pak mnoho uživatelů určitě bude považovat ACER Launcher Manager pomocí nějž je možné přiřazovat čtyřem tlačítkům pod displayem zvláštní funkce jako jsou zapnutí internetového browseru, prohlížeče pošty či ePower Managementu.

ACER TravelMate 4101Lmi - výkonný a cenově výhodný notebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Ovládání je opravdu velmi jednoduché.

Nakonec jsem si nechal dva dodané programy od společnosti NTI. Konkrétně jsou to NTI Backup NOW a NTI CD

&

DVD Maker. Tyto programy dokáží nahradit mnoho jiných externích programů a především Backup Now dokáže v mnohých případech doslova "zachránit krk". Pomocí něj totiž můžete vytvářet zálohu systému, jež si potom vypálíte například na DVD a v případě problému se jen k této záloze vrátíte a tím vše snadno a rychle vyřešíte.

ACER TravelMate 4101Lmi - výkonný a cenově výhodný notebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní obrazovka programu NTI Backup NOW. (pro zvětšení klikněte)

NTI CD

&

DVD Maker je také velice kvalitní. Kvalit Nero Burning ROM sice zdaleka nedosahuje ale i tak dokáže poskytnou kvalitní základnu pro vypalování CD a DVD. Hned v základním menu si můžete vybrat, zda chcete vypalovat hudbu, video data a nebo zda chcete CD či DVD pouze zkopírovat na jiný disk nebo vytvořit image.

ACER TravelMate 4101Lmi - výkonný a cenově výhodný notebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Zde si vyberete co chcete v následujících krocích vypalovat.

Softwarová výbava je tedy u tohoto notebooku příjemná. Sice nedosahuje hodnota jako některé jiné notebooky ale v této cenové kategorii je nadprůměrná.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama