Tipy na prázdniny: výběr z nejlepších her, co se teď urodily
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Tipy na prázdniny: výběr z nejlepších her, co se teď urodily

Tipy na prázdniny: výběr z nejlepších her, co se teď urodily

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 7. 2014 04:00 9

Seznam kapitol

1. The Incredible Adventure of Van Helsing II 2. Transistor 3. Child of Light 4. Dark Souls II 5. Wolfenstein: The New Order
6. Valiant Hearts: The Great War 7. Tropico 5 8. Watch Dogs 9. +2 tipy: GRID Autosport 10. Xenonauts

Země se párkrát otočila kolem své osy, v herním průmyslu proběhla výstava E3. Prázdniny jsou tu, slunné dny střídají ty deštivé a tak je nejvyšší čas podívat se, co nového se v posledních měsících urodilo. Pokud hledáte inspiraci pro letní pařbu třeba proto, že do střechy zrovna bubnuje déšť, není nic lepšího, než ji načerpat právě zde!

Reklama

The Incredible Adventure of Van Helsing II

Tipy na prázdniny: výběr z nejlepších her, co se teď urodily
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhý díl plánované třídílné série RPG her nás opět zavádí do smyšlené země Borgova, která leží na území dnešního Rumunska. Vzhledem k tomu už je vám nejspíše jasné, o čem že to The Incredible Adventures of Van Helsing II (i jeho předchozí díl) vlastně vyprávějí. Van Helsing byl udatný lovec upírů a i když nám hra sesílá jeho syna, nastíněné linie se drží. Vedle upírů se ovšem nebojí sáhnout i pro další zajímavé protivníky jako jsou ledoví muži, oživlé stromy nebo vlkodlaci.

Vedle toho je ústředním prvkem The Incredible Adventures of Van Helsing II steampunk a opravdu fantaskní výtvory viktoriánské éry. V kulisách města, kde se hra z větší části odehrává, se tak budete potýkat s obřími robotickými pavouky, poletuchami nebo se stvořeními, kterým z hlavy trčí svazky drátů, ve stylu Frankensteina.

Ve frenetickém boji á la Diablo vám budou nápomocny bohaté speciální vlastnosti a dovednosti hlavního hrdiny doplněné o perky, ale také hubatá pomocnice Lady Katarina. Na ní je zajímavých hned několik věcí. Pomineme-li, že je opravdu vtipná a svými průpovídkami dodává vašemu putování ten správný šmrnc, musíme se zmínit i o skutečnosti, že ji můžete vybavovat různými předměty a dávat ji příkazy jako je styl boje nebo sbírání lootu, a to i přestože se jedná o ducha.

The Incredible Adventures of Van Helsing II má samozřejmě i své zápory, tak třeba příběh je opravdu jednoduchý a dá se říci, že i hloupý a herní doba se taky moc nevyznamenala. Projití hry vám bude trvat všehovšudy 10 hodin, pakliže si putování zopakujete se všemi povoláními, pak se toto číslo vyšplhá na 30 hodin, což u RPG tohoto střihu není zrovna moc. Znovuhratelnost navíc kulhá na obě nohy, na druhou stranu – cena hry byla stanovená na 12 dolarů, takže takové malichernosti nemá smysl řešit.

Pozn.: The Incredible Adventures of Van Helsing II si bez problémů vychutnáte i bez znalosti původní hry.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama