Tipy na prázdniny: výběr z nejlepších her, co se teď urodily
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Tipy na prázdniny: výběr z nejlepších her, co se teď urodily

Tipy na prázdniny: výběr z nejlepších her, co se teď urodily | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 7. 2014 04:00 9

Seznam kapitol

1. The Incredible Adventure of Van Helsing II 2. Transistor 3. Child of Light 4. Dark Souls II 5. Wolfenstein: The New Order
6. Valiant Hearts: The Great War 7. Tropico 5 8. Watch Dogs 9. +2 tipy: GRID Autosport 10. Xenonauts

Země se párkrát otočila kolem své osy, v herním průmyslu proběhla výstava E3. Prázdniny jsou tu, slunné dny střídají ty deštivé a tak je nejvyšší čas podívat se, co nového se v posledních měsících urodilo. Pokud hledáte inspiraci pro letní pařbu třeba proto, že do střechy zrovna bubnuje déšť, není nic lepšího, než ji načerpat právě zde!

Reklama

Child of Light

Tipy na prázdniny: výběr z nejlepších her, co se teď urodily
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jsme na předchozích řádcích naťukli hru, jejíž vizuální styl hraničí s uměním, ve stejném duchu budeme i pokračovat. Child of Light je plošinovka od vývojářského giganta Ubisoftu. Zanáší nás do snového světa fantaskní říše Lemurie, kde se hlavní hrdina Aurora vydává za nemocným otcem, rakouským vévodou. Jejím úkolem je dorazit do cíle živá, a aby to neměla přespříliš jednoduché, cestou musí zachránit ještě celou Lemurii a všechny její obyvatele.

Příběh není zrovna moc originální, jeho podání ovšem ano. Během hry prakticky neuslyšíte klasické rozhovory, ale pouze verše, které scénárista hledal i na obyčejné poznámky jako je „zamčeno“. Zdaleka nejpovedenější je ale grafická stránka hry, většinu scén ze hry byste si nejradši zarámovali a pověsili u vás doma, ten zbytek alespoň vylepili coby plakáty třeba ve vaší garáži.

Co se týče hratelnostní stránky, s holčičkou Aurorou se jednotlivé scenérie snažíte pokořit v plošinovkovém stylu a vedle skákání ve hře občas vylepšujete své základní vlastnosti a dovednosti. Bohužel RPG systém je značně povrchní a moc se nám na něm nelíbila ani skutečnost, že se v něm žádným způsobem nepromítá vyrůstání Aurory z dívky v ženu.

Child of Light tedy skvěle vypadá, ale o trošku hůře se hraje. Kdyby hra byla přeložená do českého jazyka, rádi ji doporučíme malým dětem. Takhle nezbývá než ji vymezit pro užší skupinu hráčů, která ve hrách hledá i trošku toho umění. Zbytek nechť se sebere a pokračuje ve čtení na následujících stránkách.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama