YouTube ani přes nahlášení nemaže podvodnou inzerci. Média mají pomáhat, ne škodit, píše David Klimeš #TYDEN 25. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek YouTube ani přes nahlášení nemaže podvodnou inzerci. Média mají pomáhat, ne škodit, píše David Klimeš #TYDEN 25. prosince

YouTube ani přes nahlášení nemaže podvodnou inzerci. Média mají pomáhat, ne škodit, píše David Klimeš #TYDEN 25. prosince | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

25. 12. 2023 07:00 11

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

HP Ink od 25. ledna zdražuje. Nejhorší hry roku 2023. EasyPark unikla data zákazníků. Facebook je zahlcen kradenými obrázky od AI. Adobe a Figma ukončily fúzi

Reklama

Umělá inteligence

ByteDance použila API OpenAI k vývoji vlastního LLM s kódovým označením Project Seed. 🔀 Zaměstnanci diskutovali o „vybílení“ důkazů prostřednictvím „znecitlivění dat“. (TheVerge)

OpenAI tvrdí, že ByteDance používala její API minimálně, a pozastavuje účet ByteDance, zatímco vyšetřuje zprávu, že ByteDance používala API OpenAI pro svůj vlastní LLM.(The Verge)

Analýza recenzí AI od Amazonu ukazuje, že někdy nesprávně popisují produkty nebo zveličují negativní hodnocení, což podle prodejců může ohrozit prodej (Bloomberg).

Stability AI představuje Stability AI Membership s bezplatnými, 20dolarovými a firemními cenami, přičemž komerční využití jejích modelů je omezeno na placené úrovně. Stability AI je nejvíce známo jako tvůrci Stable Diffusion. (The Verge)

V rámci příprav na volby po celém světě plánuje Google od začátku roku 2024 omezit typy dotazů souvisejících s volbami, na které Bard a SGE odpovídají. Je ochromení umělé inteligence cestou? (Android Central)

Výzkumníci ze Stanfordu: LAION-5B, datová sada 5B obrázků, kterou používá Stability AI a další, obsahuje 1008 instancí CSAM (dětská pornografie), které pravděpodobně pomohly vytvořit AI CSAM. (Bloomberg)

Nejvyšší soud Spojeného království rozhodl, že umělá inteligence nemůže být patentovým „vynálezcem“, a zamítl žádost o registraci patentů amerického počítačového vědce Stephena Thalera v přelomovém případu. (Reuters)

Apple jednala s NBC News, Condé Nast, IAC a dalšími mediálními organizacemi o víceletých smlouvách za více než 50 milionů dolarů na trénování svých generativních systémů AI na zpravodajských článcích. (New York Times)


Software

Noteable končí. Oznámení neuvádí důvod, pouze dává čas do 5. ledna na stažení údajů. (Noteable)

Podle odborníků a zákonodárců stažení vozů Tesla pravděpodobně nevyřeší zásadní chybu, která spočívá v tom, že Tesla neomezila místa, kde mohou řidiči používat autopilota. (Washinton Post)

Díky nové integraci s generativní hudební aplikací Suno umí nyní Microsoft Copilot skládat písně z vět včetně textů, nástrojů a hlasů. (TechCrunch)

Německo: Zrušení online předplatného musí být možné bez přihlášení (gHacks)


Mobilní aplikace

Apple přestává prodávat hodinky Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 ve svém internetovém obchodě v USA, 🔀 několik dní předtím, než vstoupí v platnost zákaz dovozu hodinek vydaný ITC. (MacRumors)

  • Patentová bitva mezi Apple a Masimo je dramatickou ukázkou střetu různých režimů duševního vlastnictví, když technologické společnosti vstoupí na nové trhy, jako je například zdravotnictví. (FT)
  • ITC zamítla návrh společnosti Apple na pozastavení zákazu dovozu a prodeje hodinek Watch Series 9 a Watch Ultra 2 a čeká na odvolání. (TheVerge)

Phishing na Instagramu se zaměřuje na záložní kódy. Další kmen podvodných e-mailů „Porušení autorských práv“ – v této verzi se kyberzločinci kromě cílení na přihlašovací údaje Instagramu zaměřují také na získání záložních kódů Instagramu oběti. (Trustwave)

Aktualizace Google Play naznačuje, že Nearby Share společnosti Google by mohla být přejmenována na Quick Share, což je název, který pro podobný nástroj používá společnost Samsung. (Android Authority)


Hry

Odborníci na zachování her pátrají v 1,2TB úložišti dat TestFlight z let 2012 až 2015, které bylo nalezeno v Internetovém archivu a obsahuje spoustu starých aplikací. (TheVerge)

Nejhorší hry roku 2023. Metacritic vyhlásil letošní propadáky, do žebříčku se dostala i česká hra (Hrej)

Sony prodala 50 milionů konzolí PS5 za tři roky od jejího uvedení na trh v listopadu 2020, což je téměř stejně rychle, jako se 50 milionů prodalo konzole PS4, a v roce 2023 překonala Xbox v poměru téměř 3:1. (FT)

Autoři české hry Panzerkampf chtějí konkurovat World of Tanks. Na domácí scéně se rodí další ambiciózní projekt, autoři české hry Panzerkampf tvoří vlastní verzi World of Tanks. V kampani na Startovači se jim zatím daří. (Hrej)

Čína zveřejnila návrh pravidel pro online hraní, včetně stanovení limitů útrat a zákazu odměn za denní přihlášení. Tencent se propadl o více než 10 % a NetEase o více než 20 %. (Bloomberg)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama