The Division: Záchrana New Yorku právě začíná
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek The Division: Záchrana New Yorku právě začíná

The Division: Záchrana New Yorku právě začíná | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 3. 2016 03:00 21

Seznam kapitol

1. The Division předtím a dnes 2. Když zabíjí neštovice 3. Vyprávění o konci světa 4. Upgradování a vylepšování dovedností 5. Mrtvý svět jako živý 6. Shrnutí, závěrečné hodnocení

Tom Clancy's The Division se po jednom nemilém odložení konečně dostala do cílové rovinky. Také jste se na ni tak těšili? Nejste sami! U nás na PC Tuningu jsme ji zařadili mezi nejočekávanější hry roku 2015 a pak i roku 2016. Skoro se nechce věřit, že tenhle titul je konečně mezi námi! Chtěli byste vědět, zdali naplnil všechna očekávání?

Reklama

Tom Clancy's The Division je hodně bohatý co se týče různých schopností, dovedností a vybavení, které určují, jakou roli bude vaše postava při plnění misí hrát.

Základní strom dovedností má tři větve – technologickou, zdravotní a bezpečnostní. Pokud zkušenostní body vložíte do technologické větve, zpřístupníte si třeba přísavnou bombu. Pokud zkušenostní body vložíte do zdravotní větve, otevře se vám třeba pulzní výboj, který označí všechny nepřátele okolo vás. A pokud je vložíte do bezpečnostní větve, tak si zajistíte třeba balistický štít.

The Division: Záchrana New Yorku právě začíná
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní dovednosti se navíc dají dále modifikovat. Přísavné bombě tak můžete zvětšit dosah, zmenšit hluk při hození nebo čas výbuchu. Taktéž pulznímu výboji můžete zvýšit dosah, ale třeba i ničivost. A balistickému štítu zase dodat větší odolnost, nebo léčení postavy v případě jeho poškození.

Každá technologická větev přináší hned několik zajímavých možností a každá z nich potom mnoho dodatečných modifikací, takže se často dostanete do situace, kdy budete o rozdělení bodů usilovně přemýšlet. Všechno se totiž docela hodí a zkušenostních bodů není nazbyt, alespoň na začátku hry.

The Division: Záchrana New Yorku právě začíná
i Zdroj: PCTuning.cz

Jako další přichází na řadu vylepšování statistik skrze zbraně, vybavení a nejrůznější kousky oblečení. Každá zbraň má své vlastní statistiky – například rychlost střelby, nebo udělená zranění a každou můžete ještě vylepšit skrze modifikaci – například nové hledí může zvýšit šanci na kritický zásah při střelbě naslepo, nový zásobník zase maximální počet nábojů dané zbraně atd. Výběr je opět velmi pestrý a co je ještě lepší – každou novou modifikaci na zbrani pociťujete, i když pochopitelně kulomet z brokovnice nikdy neuděláte.

Co se týče oblečení, to je rozděleno na kosmetické kousky a další oblečení, které vám zvyšuje statistiky odolnosti (například rukavice, nákoleníky). I v tomto případě je z čeho vybírat – a pokud si nevyberete, můžete navštívit obchod se zbraněmi a vybavením uvnitř hry, přičemž platí, že nejlepší zboží je k dostání v tzv. Dark Zone, tedy nejvíce zamořené oblasti se silnějšími nepřáteli, ale také s PvP souboji a z toho vyplývajícími lepšími odměnami (a lootem). Oblečení jako takové potom seženete v Ubisoftím obchodě, což jsou jediné mikrotransakce ve hře. To je vcelku fér.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama