The Division: Záchrana New Yorku právě začíná
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek The Division: Záchrana New Yorku právě začíná

The Division: Záchrana New Yorku právě začíná | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 3. 2016 03:00 21

Seznam kapitol

1. The Division předtím a dnes 2. Když zabíjí neštovice 3. Vyprávění o konci světa 4. Upgradování a vylepšování dovedností 5. Mrtvý svět jako živý 6. Shrnutí, závěrečné hodnocení

Tom Clancy's The Division se po jednom nemilém odložení konečně dostala do cílové rovinky. Také jste se na ni tak těšili? Nejste sami! U nás na PC Tuningu jsme ji zařadili mezi nejočekávanější hry roku 2015 a pak i roku 2016. Skoro se nechce věřit, že tenhle titul je konečně mezi námi! Chtěli byste vědět, zdali naplnil všechna očekávání?

Reklama

Zatímco příběh je nakonec docela solidní, mise v něm nejsou zase tak nápadité, jak byste možná čekali. I přestože se tvůrci vaše putování snaží ozvláštnit různými motivacemi (seber bankovky, na nichž se nachází virus nemoci, najdi doktora, který otevře křídlo nemocnice), v podstatě jde pořád o to samé – hledáte různé aktivní body a přitom odvracíte nepřátele, kteří jsou tu a tam ozvláštněny silnějším bossem. Z toho vyplývá, že zatímco herní prostředí se mění (podíváte se třeba do obchodního domu, do kina, do nemocnice, do garáží atd.), náplň hry zůstává prakticky beze změny.

Mise trvají od cca 10 minut do asi půl hodiny, přičemž doba se samozřejmě odvíjí od vaší šikovnosti i od šikovnosti ostatních lidí. Musím se přiznat, že jsem neměla svou skupinu agentů, takže jsem většinou hrála s cizími lidmi. A zde mě čekalo docela příjemné překvapení – lidé docela spolupracují, alespoň co se týče oživování a dalších bonusových dovedností. I když to může být podloženo docela příjemnou herní mechanikou, kdy smrtelně zraněný hráč má ještě chvíli času dojít ke svým kamarádům a tím si říct o oživení. Na všechny to nefunguje a někdy vás protivník rozstřílí dříve, než někam dolezete, ale přesto se mi tento způsob docela líbil.

Když jsem do misí zavítala sama, obtížnost poměrně vzrostla. Pokud jsem ale dodržovala doporučení minimálního dosaženého levelu (je vidět před vstupem do mise), potom se to vždycky dalo zvládnout, i když s troškou sebezapření. Jenže zábava v tomto případě byla asi tak poloviční. The Division je zkrátka MMO hra (z čehož vyplývá, že při jejím hraní musíte být neustále online) a jako takovou ji musíte brát.

Co se týče vedlejších misí, ty jsou v podstatě o tom samém. Musíte třeba odrazit nápor rabujících lidí anebo osvobodit přeživší. Tyto mise nejsou zase tak časově náročné, ale pochopitelně přinášejí menší odměny.

The Division: Záchrana New Yorku právě začíná
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny hlavní mise ve hře ovšem mají jedno společné – na mapě najdete místo mise, označíte ho waypointem a pak se za ním rozběhnete. Jakmile přijdete na místo určení, povoláte k sobě svojí partu lidí, nebo si necháte počítačem vyhledat další opuštěné agenty. Pokud je to možné, počítač vám nabídne připojení do hry jiné osoby. A poslední možností je vstoupit do hry úplně sami.

Tímhle se The Division nijak zvlášť neliší od ostatních onlineovek. A jen tak mimochodem – způsob vyhledávání hráčů je dost podobný vyhledávání hráčů v další Ubisoftí MMO hře The Crew. A tato hra bohužel není jediným titulem, na nějž si při hraní Tom Clancy's The Division vzpomenete.

Vzpomínané budování základny je kupříkladu hodně podobné budování vesnice ve Far Cry Primal. Namísto chýší konkrétních lidí tu máte trojici křídel spadajících pod určité pracovníky. A za každé vylepšení dostanete nové schopnosti a dovednosti.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama