The Division: Záchrana New Yorku právě začíná
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek The Division: Záchrana New Yorku právě začíná

The Division: Záchrana New Yorku právě začíná | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 3. 2016 03:00 21

Seznam kapitol

1. The Division předtím a dnes 2. Když zabíjí neštovice 3. Vyprávění o konci světa 4. Upgradování a vylepšování dovedností 5. Mrtvý svět jako živý 6. Shrnutí, závěrečné hodnocení

Tom Clancy's The Division se po jednom nemilém odložení konečně dostala do cílové rovinky. Také jste se na ni tak těšili? Nejste sami! U nás na PC Tuningu jsme ji zařadili mezi nejočekávanější hry roku 2015 a pak i roku 2016. Skoro se nechce věřit, že tenhle titul je konečně mezi námi! Chtěli byste vědět, zdali naplnil všechna očekávání?

Reklama

New York zamořil virus zmutovaných neštovic. Smrt se šíří městem rychlostí světla. Prakticky přes noc zkolabovala veškerá infrastruktura a samozřejmě se rozpadly všechny složky integrovaného záchranného systému i samotná vláda. Zbylí přeživší nejsou v bezpečí, chybí jim jídlo a zásoby pitné vody, nehledě na to, že je terorizují někteří bývalí obyvatelé města, kteří se na úkor právě probíhajícího neštěstí rozhodli obohatit.

Do tohoto chaosu přicházíte vy, hlavní hrdina hry a člen týmu The Division. The Division je skupina elitních agentů, kteří byli vycvičeni pro případy, kdy selže všechno ostatní. To znamená, že se stáváte poslední nadějí na záchranu lidstva a nákazu musíte zvládnout se vším všudy. To obnáší záchranu přeživších, potlačení rabujících a jinak nebezpečných lidí a samozřejmě i nalezení protilátky a znovuobnovení normálního lidského společenství.

Jedním z hlavních taháků The Division mělo být, že hráči nezažijí pouze svět po katastrofě, ale ničivou událost si prožijí od jejího vzniku až do samotného konce, tedy do nastolení pořádku. Popravdě řečeno nevím, jak jsem si toto prohlášení představovala, nebo co jsem si od něj slibovala. Vím jenom to, že se mi toho nedostalo.

Do hry naskočíte ve chvíli, kdy už je všem dobrým časům konec. A příběh potom pokračuje docela ordinérním způsobem: „Splň misi, abys zachránil doktora, který je potřebný pro otevření naší nemocnice. Splň misi, abys zachránil technika, který je potřebný pro rozjetí našeho technického úseku. Splň misi, abys zachránil vojáka, který je potřebný pro rozjetí našeho vojenského úseku...

Na tyto mise se dále nabalují úkoly, kdy třeba musíte získat bankovky kvůli lokalizování viru, nebo sehnat součástky kvůli sestavení pokročilého vybavení. Kromě několika předělových videí vám tento příběh bude odvyprávěn skrze vysílačky vaším parťákem, který kvůli zranění nemůže na misi. Není to sice nic úplně světoborného, ale po pár hodinách hraní se přistihnete, že to docela prožíváte. Je to vlastně takové přirozené – takhle nějak by konec světa v roli tajného agenta asi vypadal – jenom se to snad mohlo obejít bez zbytečně vyhrocených situací, kdy například jen úzká skupina elitních vojáků přichází dokonce i o další své kamarády atd. Ale to je Ubisoft…

The Division: Záchrana New Yorku právě začíná
i Zdroj: PCTuning.cz

Jen tak mimochodem, v tomto konkrétním případě nám scénáristi nepředkládají jednu šokující či nechutnou expozici za druhou po vzoru Far Cry Primal, ale dokážou se držet při zemi a být zcela věcní. Alespoň v některých případech.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama