nvidia-geforce-7800gtx-podrobny-pohled-na-vykon
Hardware Článek nVidia GeForce 7800GTX - podrobný pohled na výkon

nVidia GeForce 7800GTX - podrobný pohled na výkon | Kapitola 11

Štefek Petr

Štefek Petr

1. 7. 2005 00:00 47

Seznam kapitol

1. G70 srdce GeForce 7800GTX 2. Testovací sestava a metodika 3. D3D RightMark 4. ShaderMark 2.1 5. Prince of Persia: Warrior Within 6. Splinter Cell: Chaos Theory
7. Doom 3 8. FarCry 9. Unreal Tournament 2004 10. Half-Life 2 11. Závěr

Protože nové dítko nVidie GeForce 7800GTX si vyžaduje opravdu velkou pozornost a nutno dodat že zaslouženou, přichází tedy i PCT s komplexnějšími testy, které ukáží výkon této karty v pravém světle, ještě před příchodem nových her na moderních grafických enginech, které potenciál čipu G70 patřičně využijí. Oproti minulému článku byly testy obohaceny o 5 nových s komplexním vyhodnocením výkonu. Přítomna je nově například hra Splinter Cell Chaos Theory nebo vynikající benchmark pixel shaderů ShadeMark 2.1.

Reklama

 

Po shlédnutí všech testů budou jistě všichni suhlasit s tím, že se jedná o velmi povedený kousek hardware, který má potenciál na to, aby zvládl příští generaci s dobrý FPS a kvalitním zážitkem ze hry, protože zvládne i většinu grafických lahůdek, které budou nové enginy nabízet.

nVidia GeForce 7800GTX - podrobný pohled na výkon
i Zdroj: PCTuning.cz

GeForce 7800GTX je jist lepší volbou než karty předchozí generace, tedy pokud je řeč o high-endu a překonává i GeForce 6800Ultra ve SLI, které sice mají vtší surový výkon, ale neobsahují vylepšení pixel shaderů (Multiply Add), což bude v budoucnu znamenat ješt větší výkonový propad.

nVidia GeForce 7800GTX - podrobný pohled na výkon
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud ATi přijde s výkonnější kartou (za předpokladu, že zvládne 90nm technologii), tak bude tato karta nejspíše výkonově poražena, ale pravděpodobně jen o malý kousek. Souboj G70 vs. R520 bude pravděpodobně ještě velmi zajímavý a nVidia má pro případ nouze v záloze ještě čip G80, bohužel jeho specifikace jsou zastřeny hromadou spekulací.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama