Nové hry se starým jménem: rebooty známých značek
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nové hry se starým jménem: rebooty známých značek

Nové hry se starým jménem: rebooty známých značek | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 10. 2014 10:00 24

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Doom 3, Tomb Raider 3. Prince of Persia: The Sands of Time, Devil May Cry 4. Shadow Warrior, Rayman Origins
5. Fallout 3, Return to Castle Wolfenstein 6. Shadowrun Returns 7. Thief, SimCity 8. Alone in the Dark, Duke Nukem Forever

Her, které se pokoušejí oprášit zašlou slávu dříve populárních herních značek, se v poslední době vyrojilo více, než hub po dešti. Jejich výsledná kvalita přitom docela kolísá - známé jméno ještě neznamená, že výsledná hra bude stát za to. Pojďme se podívat na to, které rebooty dělají svým předchůdcům čest, a které se naopak moc nepovedly.

Reklama

Shadowrun Returns

  • originální série/hra: Shadowrun
  • datum vydání rebootu: 25. července 2013
  • vývojář: Harebrained Schemes LLC
  • vydavatel: Harebrained Schemes LLC
  • oficiální stránky hry/vývojáře: http://harebrained-schemes.com/shadowrun/
  • hodnocení na serveru Metacritic (herní kritici/hráči): 76 %/7,4 b

Nové hry se starým jménem: rebooty známých značek
i Zdroj: PCTuning.cz

Kyberpunkové akční RPG pro SNES z roku 1993 vycházející z knihy Never Deal with a Dragon od Robert N. Charrette (do češtiny nebylo přeloženo), to je videoherní předchůdce Shadowrun Returns. Vedle toho se tato hra inspirovala i samotnými deskovými hrami Shadowrun, které byly v Čechách možná ještě o fous známější než právě Shadowrun knihy.

Prostředky na vznik Shadowrun Returns byly vybrány skrze úspěšnou kickstarterovskou kampaň, která nám slibovala izometrické RPG z prostředí stínových běžců doplněné o košatý příběh a propracované tahové souboje. To se autorům z Harebrained Schemes LLC povedlo splnit bez výhrad a navrch přidali i slušný editor misí, pročež už za sebou máme jedno oficiální DLC, o nových dobrodružstvích zanícených fanoušků Shadowrunu ani nemluvě.

Recenzi hry najdete zde.

XCOM: Enemy Unknown

  • originální série/hra: UFO: Enemy Unknown
  • datum vydání rebootu: 9. října 2012
  • vývojář: Firaxis Games
  • vydavatel: 2K Games
  • oficiální stránky hry/vývojáře: http://www.xcom.com/enemyunknown/entry
  • hodnocení na serveru Metacritic (herní kritici/hráči): 89 %/8,1 b

Nové hry se starým jménem: rebooty známých značek
i Zdroj: PCTuning.cz

XCOM: Enemy Unknown je rebootem tahové strategie UFO: Enemy Unknown, která je dodnes označována za nejlepší hru ve své kategorii, pročež jsou s ní nové tahovky včetně XCOM: Enemy Unknown srovnávány.

Základem hry XCOM: Enemy Unknown je správa základny organizace XCOM včetně stavby nových oddělení, najímání vojáků, udávání směru výzkumu atd. Tomu sekunduje bojová složka, kdy se svým týmem vyrážíte vstříc některým mimozemským útokům a v tahových soubojích se vesmírný šmejd snažíte poslat tam, odkud přišel. Pro hru je typické, že ať se jakkoliv snažíte, nemůžete vyhovět všem voláním o pomoc, pročež vás uchvátí stísněná atmosféra, kterou ve hrách zažijete jen výjimečně. XCOM: Enemy Unknown si tak v roce svého vydání zasloužila nejedno ocenění „Nejlepší hra roku“.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama