Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna

Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

22. 1. 2024 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Každého uživatele Facebooku sledují tisíce firem. VMware zlikvidovalo 56 produktů. Vyhledávání Google se zhoršilo.

Reklama

Marketing, komunikace

Hej, YouTube, přejetí nebo najetí není aktivní zobrazení! Celá moje historie sledování na YouTube je plná videí, která jsem si pouze "prohlédl" nebo prošel v náhledu, nikoli videí, která jsem aktivně sledoval. (Android Authority)

Veletrh CES 2024 se nesl ve znamení "AI", přičemž mnoho společností označovalo vše, co zahrnuje algoritmy, jako AI a riskovalo, že spotřebitelům budou slibovat příliš mnoho. (The Verge)

Po investicích do samoobslužných pokladen Target, Walmart a další společnosti mění kurz a po obavách z krádeží a frustraci zákazníků odstraňují pokladny a přidávají personál. (BBC)

Nejžhavějším dystopickým trendem je natáčení výpovědi na dálku (z velmi dobrého důvodu). Lidé, kteří zveřejnili své propuštění, jsou zaplaveni zprávami od ostatních, že se cítí méně osamělí. Odborníci tvrdí, že tato videa vedou "izolované" šéfy k odpovědnosti. (Vice)

Microsoft odstraňuje z Copilotu další značku Bing. Microsoft oznámil novou předplatitelskou verzi své platformy umělé inteligence Copilot pod značkou Copilot Pro a v rámci odhalení došlo k malé změně značky Bing Image Creator na Simply Designer. (Windows Report)

AMD uvedla, že odstranila označení země, ve které byly vyrobeny, ze všech nových procesorů a APU, a to po kritice, že odstranila označení "Vyrobeno na Tchaj-wanu", aby se zavděčila Číně. (Tom’s Hardware)

Purina reaguje na fámy na sociálních sítích: "Naše krmiva jsou bezpečná". Majitelé domácích mazlíčků na internetu tvrdí, že po krmivu značky Purina jsou zvířata nemocná, ale společnost v prohlášení zveřejněném na svých internetových stránkách trvá na tom, že krmivo je pro ně bezpečné. (Boing Boing, Purina)


Bezpečnost, soukromí, právo

Analýza 400 kryptopeněženek prodejců CSAM (dětské pornoú: příjmy od roku 2021 klesají, ale prodejci používají mixéry a mince na ochranu soukromí, aby se vyhnuli vymáhání práva. (Wired)

Zpráva OSN uvádí, že token Tether je v jihovýchodní Asii jednou z hlavních platebních metod pro praní špinavých peněz a podvody, včetně milostných podvodů známých jako "porážky prasat". prasat. (FT)

Pád krále erotických inzerátů. Byznys majitele sex.cz jako by vypadl z devadesátek. Andrej Anastasov vybudoval online impérium postavené na erotické inzerci. Nyní je stíhaný s dalšími sedmi společníky za kuplířství a desítky jeho stránek jsou zablokované. (E15)

CISA a FBI varují, že aktéři hrozby pomocí malwaru Androxgh0st vytvářejí botnet, který krade přihlašovací údaje pro AWS, Microsoft 365 a další cloudové aplikace. (Bleeping Computer)

Generativní umělá inteligence je jen nejnovější inovací, která vyvíjí tlak na systém autorských práv, ale může být tou, která celou právní strukturu autorských práv rozvrátí. (New Yorker)

Omdia: zdravotnický sektor v USA utrpěl od ledna do září 2023 více kybernetických útoků než kterýkoli jiný sektor, zveřejněno bylo 241 útoků. (FT)

Rada EU a Parlament dosáhly předběžné dohody o nařízení proti praní špinavých peněz, které donutí všechny kryptoměnové společnosti provádět hloubkovou kontrolu uživatelů. (Coindesk)

Have I Been Pwned přidal téměř 71 milionů e-mailových adres spojených s ukradenými účty ze souboru dat Naz.API, který údajně obsahuje více než 1miliardu řádků ukradených pověření. (Bleeping Computer)

  • Masivní únik dat s miliony hesel vyvolal bezpečnostní varování: Jsou vaše data v bezpečí? (Tech Spot)
  • Výzkumník odhalil jeden z největších úniků hesel v nedávné historii (Ars Technica)
  • Uvnitř rozsáhlého seznamu přihlašovacích údajů Naz.API (Troy Hunt)

Haier hrozí právními kroky proti vývojáři pluginu pro Home Assistant. Ironií je, že Haier je od roku 2022 členem organizace CSA (Connectivity Standard Alliance), jejímž cílem je "prosazovat univerzální otevřené standardy internetu věcí", včetně Matter. (Hackaday)

Ransomwarové útoky v roce 2023 lámou rekordy. Počet obětí vzrostl o 128 %. Ransomwarové skupiny tvrdí, že úspěšně zasáhly 4191 obětí v 2023 (Security Affairs)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama