Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna

Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

22. 1. 2024 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Každého uživatele Facebooku sledují tisíce firem. VMware zlikvidovalo 56 produktů. Vyhledávání Google se zhoršilo.

Reklama

Umělá inteligence

Nikdo z těchto lidí neexistuje, ale jejich knihy si stejně můžete koupit na Amazonu. Jakmile najdete jednoho autora s tváří vytvořenou umělou inteligencí a potenciálními knihami vytvořenými umělou inteligencí, Amazon vás ochotně nasměruje na další. (Conspirador Norteño)

Nikdo z těchto lidí neexistuje, ale jejich knihy si stejně můžete koupit na Amazonu.
i Zdroj: PCTuning.cz
Nikdo z těchto lidí neexistuje, ale jejich knihy si stejně můžete koupit na Amazonu.

Modely umělé inteligence lze vycvičit ke klamání a nejčastěji používané bezpečnostní techniky umělé inteligence měly na klamavé chování malý nebo žádný vliv. (TechCrunch, Studie)

Apple ruší 121členný tým skupiny Data Operations Annotations v San Diegu, který je zodpovědný za zlepšování přesnosti Siri, a přesouvá zaměstnance do Austinu. (Bloomberg)

  • Reorganizace týmu Siri ve společnosti Apple vede k propouštění zaměstnanců (Cult of Mac)

Meta přiznává, že k tréninku umělé inteligence používá pirátské knihy, ale nechce za to zaplatit. Společnost připravuje obhajobu založenou na spravedlivém použití poté, co použila materiál chráněný autorskými právy. (TechSpot)

  • Meta přiznává, že k tréninku svých modelů umělé inteligence použíla “Books3”. (GizChina)

Debut obchodu GPT Store společnosti OpenAI připomíná spuštění platformy Facebook Platform v roce 2007, které umožnilo Facebooku využívat produkty vývojářů třetích stran ke zvýšení závislosti. (The Atlantic)

Zuckerberg říká, že Meta chce vytvořit AGI a otevřít zdrojový kód. Sbližuje skupinu AI FAIR s týmem generativní AI. Meta bude do konce roku 2024 vlastnit více než 340 tisíc grafických procesorů H100. (The Verge)

Světoví lídři na Světovém ekonomickém fóru 2024 se obávají dezinformací a přesunu pracovních míst, které jsou poháněny umělou inteligencí, po nadšení z ChatGPT na WEF 2023. (Washington Post)

Autorka Rie Kudan, držitelka prestižní japonské ceny Akutagawa, prozradila, že přibližně 5 % její knihy "doslovně cituje věty vytvořené" ChatGPT. (Daily Beast)

Urbanisté v Barceloně a dalších městech využívají superpočítače a umělou inteligenci k vytváření digitálních dvojčat svých měst, aby řešili problémy, jako jsou dopravní zácpy. (FT)

Stability AI vydává Stable LM 2 1.6B, který podle společnosti překonává ostatní malé jazykové modely AI ve většině benchmarků, včetně modelu Phi-2 společnosti Microsoft. (VentureBeat)


Software

Microsoft uvádí Copilot Pro za 20 USD měsíčně na uživatele, který nabízí nejnovější modely, jako je GPT-4 Turbo, a funkce, jako je integrace sady Office a vytváření Copilot GPT (Search Engine Land. The Verge)

Notion po zakoupení kalendářové aplikace Cron v červnu 2022 uvádí Notion Calendar, bezplatnou aplikaci pro Mac, Windows, iOS a web s volitelnou integrací Notion. (TechCrunch)

Amazon možná ještě letos spustí placenou verzi Alexy. Takzvaná "Alexa Plus" by byla vybavena generativní umělou inteligencí, která by uživatelům poskytovala podrobnější odpovědi, jež by lépe odpovídaly na jejich otázky. (Digital Trends)

  • Kolem plánů společnosti Amazon na placenou Alexu panují pochybnosti, tvrdí zpráva (TechHive)

Microsoft zahajuje migraci aplikací Pošta a Kalendář na horší aplikaci Outlook. Uživatelé Windows 11, kteří používají aplikaci Pošta a kalendář a vytrvale odmítali přejít na novou aplikaci Outlook, budou násilně přesměrováni na novou aplikaci Outlook. (gHacks)

YouTube a Spotify neplánují spustit nativní aplikaci Apple Vision Pro ani umožnit spuštění své aplikace pro iPad na této platformě. (Bloomberg)

Microsoft zdarma zpřístupňuje na webu nástroj Reading Coach, který na bázi umělé inteligence poskytuje žákům personalizované procvičování čtení. (TechCrunch)

Důležitá změna: Od 30. září 2024: aplikace třetích stran, které k přístupu k účtům Google a službě Google Sync používají pouze heslo, již nebudou podporovány. (Google)


Mobilní aplikace

rabbit OS a r1 kapesní společník - personalizovaný operační systém s rozhraním přirozeného jazyka. (rabbit)

Celosvětové dodávky chytrých telefonů v roce 2023 meziročně klesly o 3,2 % na 1,17 miliardy kusů. Na první místo se dostalo Apple s 234,6 milionu kusů, následované Samsungem s 226,6 milionu kusů. (IDC)

V rámci patentového sporu se společností Masimo americký úřad CBP rozhodl, že se Apple může vyhnout zákazu a prodávat hodinky Watch Series 9 tím, že z nich odstraní funkce pulzní oxymetrie. (9to5Mac)

SCOTUS odmítl projednat odvolání společností Apple a Epic a nechal tak vstoupit v platnost rozhodnutí odvolacího soudu, které umožňuje vývojářům aplikací přesměrovat uživatele na jiné platební systémy. (Bloomberg)

Apple reviduje svá pravidla pro americký App Store, aby umožnila vývojářům propojení s externími platebními metodami, ale bude si účtovat provizi ve výši 27 %, resp. 12 % pro vývojáře malých firemních programů. (9to5Mac)

  • Spotify útočí na "nehoráznou" 27% provizi společnosti Apple (BBC)

Zdánlivý pocit nároku společnosti Apple na provize z aplikací třetích stran pro iOS svědčí o konfrontačním postoji namísto snahy o zmírnění regulačního tlaku. (Daring Fireball)

Podívejte se na důvody neúspěchu Artifactu, včetně toho, že se jeho uživatelská základna mimo USA nerozšiřuje a uživatelé jsou zmateni z neustále se rozšiřujícího souboru funkcí. (TechCrunch)


Hry

Infografika ukazuje, jak si počítač vedl v porovnání s ostatními platformami za více než 50 let hraní her (Tech Spot)

Jak si počítač vedl v porovnání s ostatními platformami
i Zdroj: PCTuning.cz
Jak si počítač vedl v porovnání s ostatními platformami

Ubisoft mění svou úroveň za 18 dolarů měsíčně na Ubisoft+ Premium a přidává Ubisoft+ Classics na PC. Výkonný ředitel Philippe Tremblay říká, že předplatitelů jsou "miliony". (Games Insdustry)

Bradavické dědictví překonává Call of Duty a stává se nejprodávanější hrou roku 2023 (Digital Trends)

  • Hogwarts Legacy
  • Call of Duty: Modern Warfare 3
  • Madden NFL 24
  • Marvel’s Spider-Man 2
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  • Diablo IV
  • Call of Duty: Modern Warfare 2
  • Mortal Kombat 1
  • Star Wars Jedi: Survivor
  • EA Sports FC 24

Ubisoft tvrdí, že by se hráči měli smířit s tím, že hry nebudou vlastnit. 🔀 Fyzické a digitální vlastnictví je na ústupu stejně jako CD a DVD. (Tech Spot)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama