Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince

Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

4. 12. 2023 07:00 5

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Spotify/Apple/Youtube „wrapped“ jsou tu. Facebook a Instagram je ráj pro pedofily. Bluetooth opět děravé. AI od Amazonu halucinuje o 106.

Reklama

Umělá inteligence

Po neúspěšném převratu v OpenAI bude vývoj umělé inteligence pravděpodobně rychlejší, rozptýlenější a méně kontrolovaný, což urychlí to, čemu se převrat snažil zabránit. Nebo tak ne, protože stále nevíme co a proč se tam dělo a toto navíc píše Benedict Evans, na kterého se nelze moc spolehnout. (FT)

Rozklíčování humbuku kolem údajného nového modelu Q* společnosti OpenAI. Pokud nový model OpenAI zvládne matematiku základní školy, mohl by připravit půdu pro výkonnější systémy. (MIT Technology Review)

Sports Illustrated publikoval články falešných autorů s fotografiemi vygenerovanými umělou inteligencí. Časopis články a stránky autorů smazal. (Futurism)

  • Vydavatel časopisu Sports Illustrated, společnost Arena Group, uvedl, že články SI od údajně falešných autorů pocházejí od společnosti AdVon Commerce a že ukončil spolupráci s touto společností. (Variety)

Amazon uvádí na trh Amazon Q, asistenta s umělou inteligencí pro pracoviště za cenu od 20 dolarů za uživatele měsíčně, který konkuruje ChatGPT Enterprise, Copilotu od Microsoftu a dalším. (New York Times)

  • Amazon uvádí v náhledu pro klienty AWS na platformě Bedrock Titan Image Generator, model umělé inteligence, který vytváří obrázky z textu a ve výchozím nastavení přidává neviditelný vodoznak. (TechCrunch)

Interní dokumenty: Q od Amazonu, který je v předběžném náhledu, má „silné halucinace“ a prozrazuje „důvěrná data“, jako je umístění datových center AWS (Platformer)

Stability AI představila SDXL Turbo: Model generování textu na obrázek v reálném čase (Stability AI)

Vědci vyvinuli „divergentní útok“, který přiměje ChatGPT předat sekvence zkopírované z jeho tréninkových dat tím, že vyzve LLM, aby slovo opakoval mnohokrát. (Stack Diary)

Seamless Communication. Významný krok k odstranění jazykových bariér prostřednictvím expresivního, rychlého a kvalitního překladu s umělou inteligencí (Meta)

Je Turingův test mrtvý? Vědci se ptají, zda zdokonalené modely velkých jazyků vyžadují nové testy strojové inteligence. (IEEE Spectrum)

  • Projde GPT-4 Turingovým testem? (Arxiv)

Jeden z radních brazilského města Porto Alegre prozradil, že vyhlášku, kterou městská rada jednomyslně schválila v říjnu 2023, napsala ChatGPT. (AP)

Microsoft Copilot (dříve Bing Chat) opouští betu a je nyní všeobecně dostupný (Neowin, Microsoft)


Software

Disk Google má problém a množí se stížnosti na ztrátu dat. Vše od května 2023 zmizelo. Prozatím není jasné, jak k tomu dochází ani jak problém vyřešit. (The Register)

  • Google vyšetřuje chybějící soubory na Disku, které způsobila aplikace pro počítače (9to5Google)

Samsung Internet je nyní k dispozici na počítačích se systémem Windows 10 nebo vyšším. Otázkou zůstává, proč … si pořídit dalším na Chromiu založený prohlížeč jen proto, že existuje v mobilech od Samsungu. Synchronizace přes účet je v Chrome, tady je částečná (chybí hesla). (Android Authority)

Podle britského regulačního orgánu je koupě společnosti Figma společností Adobe pro vývojáře „pravděpodobně“ špatná. Úřad pro hospodářskou soutěž tvrdí, že fúze omezí inovace pro designéry a další kreativní typy. (The Register)

Microsoft začíná testovat novou funkci úspory energie systému Windows 11. Nejzajímavější na tom vlastně je, že jde primárně o vypnutí zbytečných funkcí, jako jsou animace dlaždic, časté stahování e-mailů a upozornění a potlačení neaktivních aplikací. (Bleeping Computer)

HP Smart se automaticky instaluje do systému Windows 11 a Windows 10 na jiných počítačích než HP (Windows Latest)

Neplatící uživatelé Evernote mohou být brzy omezeni na 50 poznámek. Od roku 2022 kdy službu získala společnost Bending Spoons, italský výrobce mobilních aplikací, je Evernote stálé méně použitelné a také stále méně používané. (gHacks)


Mobilní aplikace

Google říká, že RCS ve Zprávách Google má nyní více než 1B uživatelů, a přidává Photomoji, hlasové nálady, efekty obrazovky, vlastní bubliny, animované emoji a další funkce. (The Verge)

Phil Spencer říká, že Microsoft jedná s partnery, aby pomohl spustit obchod s mobilními hrami 🔀 , který by se vyrovnal obchodům s aplikacemi společností Apple a Google, ale nenabízí žádné datum spuštění. (Bloomberg, TechCrunch)

Britka byla vyfotografována, jak stojí v zrcadle, kde se její odraz neshoduje, ale ne kvůli chybě v Matrixu. Místo toho jde o obyčejnou výpočetní chybu při fotografování iPhonem se skládáním více snímků. Bohužel to vypadá, že fotografie z iPhone vlastně nemusí být fotografie ale konstrukt. (Apple Insider)

Apple vyhlašuje aplikace roku. Začátkem tohoto měsíce Apple odhalila téměř 40 finalistů v jednotlivých kategoriích ocenění za inovace a dokonalost. (MacStories)

Francouzský premiér doporučuje vládním zaměstnancům, aby do 8. prosince odinstalovali zahraniční chatovací aplikace jako Signal a WhatsApp ve prospěch francouzské chatovací aplikace Olvid. (Bleeping Computer)


Hry

ByteDance plánuje „restrukturalizaci“ svého herního byznysu. Zdroje uvádějí, že ByteDance ukončí svou herní značku Nuverse a stáhne se z hlavního proudu videoher. (Reuters)

YouTube Premium zavádí službu Playables, která uživatelům umožňuje hrát hry na mobilních zařízeních a počítačích bez nutnosti stahování a která bude k dispozici do 28. března 2024. (Droid Life)

Epic Games nabízí zdarma Jitsu Squad a Mighty Fight Federation.

GTA 6: Hra bude představena v traileru 5. prosince (BBC)

Přichází nový trailer na Stalkera 2, vývojáři potvrzují brzké vydání v roce 2024 (TechSpot)

Udělování cen Game Awards vyvolává starou otázku: Co znamená indie? (Engadget)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama