wd-vstoupi-na-trh-s-ssd
Novinka WD vstoupí na trh s SSD

WD vstoupí na trh s SSD

Michal Kleman

Michal Kleman

25. 11. 2008 00:00

Společnost Seagate, jeden z největších výtobců pevných disků již na pole disků z flash pamětí vstoupil. Další velká firma v podobě Western Digital se k tomuto kroku chystá.

Reklama

Richard Rutledge, senior vicepresident pro marketing řekl, že WD zatím nevstoupil na pole SSD disků, jelikož tento trh zatím není rozrostlý a jaksi "dozrálý," vedení firmy zatím čeká na správnou příležitost. Primární segment, kam se chce western Digital orientovat, je platforma nazvaná jako "smartbook", mělo by jít o jakýsi průměr smartphonu a netbooku, u této platformy se počítá s mobilním procesorem ARM, který je používán právě v "silnějších" mobilních telefonech a zároveň až s 9" obrazovkou.

WD vstoupí na trh s SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena takovéhoto zařízení by měla být v rozmezí $200 až $300. Western Digital by měl do takovýchto masově dostupných zařízení dodávat levné disky, jejichž cena by měla začínat na $33. Richard Rutledge však oznámil, že WD se zaměří i na high-endové disky, jejich cena by pak měla být až $199. Nyní jen WD vyčkává, než se trh jaksi vyjasní a bude zralý na masový rozvoj.

Western Digital má na rozdíl od mnoha výrobců relativně úzké spektrum nabídek. Kromě zmiňovaných SSD disků nejsou vyráběny třeba rychlé serverové disky s patnácti tisíci otáčkami, ba dokonce nevyrábí ani disky s rozhraním SAS. Jejich vypuštění však zatím neplánuje a podle prohlášení marketingového vicepresidenta ještě nenastala jejich doba.

Podle Expreview a X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama