wd-purple-pevne-disky-pro-kamerove-systemy
Novinka WD Purple: Pevné disky pro kamerové systémy

WD Purple: Pevné disky pro kamerové systémy

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

26. 2. 2014 11:00 3

Jedna řada pro NAS, druhá pro výkonné stolní počítače, další jako úsporný disk do externího rámečku a takto dál, až se dostaneme ke kamerovým systémům. Ano, i pro tyto účely je určena speciální řada pevných disků.

Reklama

Western Digital má pěknou řádku různě barevných pevných disků, kdy každá barva určuje řadu disků. Jsou mezi nimi disky řady Blue, Green, Red, Black a nyní k nim přidala Purple (nachová). Vedle toho WD nabízí ještě řady Se, Re a Xe pro datacentra.

WD Purple: Pevné disky pro kamerové systémy
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nová nachová řada pevných disků je určena pro kamerové systémy. K tomu je upravený firmware. Ten jinak pracuje s 64MB vyrovnávací pamětí, která je stejná u všech kapacit, a zlepšuje tak tok dat a přehrávání. Pak už je to jen technologie pokročilého formátování pro disky s kapacitami přes 1 TB.

WD Purple: Pevné disky pro kamerové systémy
i Zdroj: PCTuning.cz

Pevné disky mají formát 3,5 palce a jejich kapacita je 1, 2, 3 nebo 4 TB. Rychlost ploten se skrývá pod marketingovým označením IntelliPower (což znamená něco mezi 5000 a 5900 otáčkami za minutu). Cena za 1TB disk je 89,99 dolarů (1 800 Kč), 2TB za 119,99 dolarů (2 400 Kč), 3TB stojí 159,99 dolarů (3 200 Kč) a 4TB pořídíte za 199,99 dolarů (4 000 Kč).

Seagate uvedl 7. generaci disků pro kamerové systémy

Ve stejný den, co uvedl svou novou řadu disků Western Digital, představil své pevné disky se stejným určením i Seagate. Jeho je to ale již 7. generace. Moc rozdílů v nich nehledejte. Jen každý je od jiného výrobce. Parametry jsou totiž vlastně téměř stejné.

WD Purple: Pevné disky pro kamerové systémy
i Zdroj: PCTuning.cz

V nabídce budou disky s kapacitami 1, 2, 3 nebo 4 TB. Všechny mají 64MB vyrovnávací paměť a formát 3,5 palce. Seagate navíc uvádí i rychlost otáčení ploten, která je 7200 otáček za minutu. Zde pro změnu neznáme ceny, ale dá se očekávat, že budou podobné.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama