volvo-test-samoridicich-aut-v-roce-2017-za-bezneho-provozu
Novinka Volvo: test samořídících aut v roce 2017 za běžného provozu

Volvo: test samořídících aut v roce 2017 za běžného provozu

Sam Sadovski

Sam Sadovski

24. 2. 2015 09:30 16

Společnost Volvo ve své nedávné tiskové zprávě představila novinky, týkajicí se vize samořídících vozidel a i s ní spojený dlouhodobý plán.

Reklama

Systém automatického ovládání vozidla Drive Me od Volvo by se měl dočkat veřejného testování v roce 2017. Švédská firma spolupracuje se svým rodným městem Gothenburg a místo předváděcích testů v uzavřených lokacích svá auta rovnou prověří v denním provozu. K navigaci v prostředí by auta měla používat sadu kamer, radaru a laserů.

Volvo: test samořídících aut v roce 2017 za běžného provozu
i Zdroj: PCTuning.cz


Víceprezident oddělení pro výzkum a vývoj Peter Martens se v tiskové zprávě skrytě opřel i do rivalů - firem Audi a Mercedes-Benz. Peter uvedl, že Volvo nemá v plánu svá auta prohánět po okruzích, či je přetvářet na "obýváky na čtyřech kolech".


Těmito tvrzeními narážel na video z říjnu minulého roku, ve kterém se automobil Audi RS7 projíždí vysokou rychlostí po trati Hockenheimring bez asistence řidiče a na koncept auta bez řidiče od firmy Mercedenz-Benz, představený počátkem tohoto roku na veletrhu CES 2015.

Kromě vlastního Drive Me se Volvo podílí i na projektu SARTRE, založeného na bázi samořídícího auta, které následuje auto "vedoucí", ovládané řidičem. 

Zdroje: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama