valka-konzol-a-snizovani-cen
Novinka Válka konzol a snižování cen

Válka konzol a snižování cen

Martin Stančík

Martin Stančík

22. 9. 2009 00:00 3

Myslíte si, že snížení cen určité herní konzole znamená, že její tržby ihned rapidně vzrostou? Stránky Eurogamer.net se to pokusily zjistit.  

Reklama

Největší událostí ve "válce konzolí" za poslední dobu bylo uvedení levnější konzole PS3 Slim, což vedlo i ke snížení ceny u Xboxu 360. Podle Aarona Greenburga z Microsoft, který poskytl Eurogameru interview, však snížení cen v dlouhodobějším horizontu s tržbami nijak nepohne - tržby se prý dříve nebo později opět srovnají. Greenburg tedy míní, že se Xbox 360 co se prodejnosti týče dostane opět před PlayStation 3. Jediné, k čemu dočasné zlevnění konzol přispěje, prý je to, že si konzole koupí i lidé, které o ně před tím nejevili příliš velký zájem.

Válka konzol a snižování cen
i Zdroj: PCTuning.cz

Greenburg také odpovídal na otázku, proč byly u některých Xboxů odstraněny HDMI kabely - odpověď je prostá, podle průzkumu Microsoftu je většina uživatelů nepotřebovala. Naopak uživatelé Xboxu 360 Elite jej ocenili. U levnějších Xboxů se tedy Microsoft rozhodl, že zákazníkům raději ušetří peníze a HDMI kabel odstraní. Eurogamer se také ptal, zda Microsoft má nějaké statistiky ze kterých vyplývá, kolik procent uživatelů si užívá hraní s HD obrazem. Greenburg odvětil, že toto procento nezná. Novinkou nakonec je, že do 5. října Američané na Xboxu 360 Elite ušetří 50 dolarů.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama