v-roce-2012-se-snizi-cena-ssd-tvrdi-kingston
Novinka V roce 2012 se sníží cena SSD, tvrdí Kingston

V roce 2012 se sníží cena SSD, tvrdí Kingston

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 11. 2011 11:00 7

V příštích měsících bychom měli být svědky poklesu cen NAND pamětí. Velcí výrobci totiž postupně přechází na 19nm výrobní proces.

Reklama

Zájem o solid-state disky (SSD) se začne zvyšovat ve druhé polovině příštího roku, přičemž do budoucna si je namísto pevných disků bude pořizovat stále větší počet nových zákazníků.

V rozhovoru pro tchajwanský list Digitimes to uvedl Nathan Su, ředitel prodeje flash pamětí v Kingston APAC. Hlavním důvodem, proč se tomu tak v příštích měsících stane, je přechod velkých výrobců flash čipů na 19nm a pokročilejší výrobní procesy.

Su předpokládá, že ve 3. čtvrtletí 2012 klesne průměrná cena za 1 GB NAND flash paměti někam k hranici jednoho dolaru. Pozici SSD se vylepší i díky záplavám v Thajsku, které zapříčiní zvyšující se poptávku především po SSD s nízkou kapacitou, která najdou využití v průmyslové sféře.

Nepřehlédněte:

Western Digital má fabriky pod vodou. Pevné disky zdražují o tisíce korun

I po snížení ceny budou ale SSD stále výrazně dražší než klasické pevné disky. Dnes, po drastických záplavách a výrazném nárůstu cen, se totiž cena za 1 GB u 3,5" pevného disku s kapacitou 1 TB pohybuje na hranici 14 centů.

V roce 2012 se sníží cena SSD, tvrdí Kingston
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama