uvedeni-procesoru-apu-a-bulldozer-v-cervnu
Novinka Uvedení procesorů APU a Bulldozer v červnu

Uvedení procesorů APU a Bulldozer v červnu

Z. Obermaier

Z. Obermaier

3. 5. 2011 20:00 2

Na veřejnost se dostal dokument s daty uvední APU Llano a procesorů FX Bulldozer, je to už "za pár".

Reklama
Uvedení procesorů APU a Bulldozer v červnu
i Zdroj: PCTuning.cz

Turecký magazín DonanimHaber bývá často zdrojem zajímavých informací před koncem NDA.. Tentokrát redakce někde vyšťourala roadmapu uvedení novinek od AMD. Podívejme se co slajd pro obchodní partnery prozradil:

Hned v úvodu měsíce června, tedy první den výstavy Computex, budou oznámeny detaily o platformě Llano/Sabine. Zde připomínám, že jde o čtyři 32nm jádra architektury K10 (Phenom II) společně s grafickým jádrem (400 SP) pod jedním pouzdrem čipu APU. Také se dočkáme uvedení základních desek s čipsetem řady "900" pro nové procesory do patice FM1 (Llano). AMD také připomene strategii Vision pro rok 2011. Jde o osvětlení pojmů Vision Premium, Ultimate a FX.

Na další část novinek si počkáme o týden později do USA na výstavu E3. Tam se poprvé AMD rozhovoří o řadě Vision FX a jejích součástích (procesory, čipset, grafiky). Také se konečně ukáží High-end desky s čipsetem 990 pro platformu AM3+ a nové procesory architektury Bulldozer. Jejich uvedení je ale naplánováno na pozdější čas.

Dalším kouskem do skládačky letošních produktů AMD pak bude konference AMD Fusion Development Summit v USA. Tam se bude hovořit o APU, ale také už otevřeně o procesorech pro desktop a servery. Po této konferenci bude zřejmě známé už vše. Konference proběhne 12. června - dva dny před novinářským launchem toho nejdůležitějšícho - platformy Scorpius.

14.6 po celém světě proběhne totiž oficiální představení a oznámení komerčního startu procesorů rodiny Zambezi do desktopu, jež společně s čipsety 990 tvoří zmíněnou platformu Scorpius. V každém regionu proběhne novinářské setkání, s tím, že recenze čekám  týden/dva po tomto datu. Od této chvíle se také setkáte s recenzemi Llano, Bulldozer procesorů. Pro nadšence a fandy procesorů je tedy nejzajímavějším datem před prázdninami poslední týden v červnu, to bude odhaleno mystérium architektury AMD Bulldozer.

Zdroj: DonanimHaber

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama