treti-generace-notebooku-timelinex-od-aceru-se-oblekne-do-modrych-barev
Novinka Třetí generace notebooků TimeLineX od Aceru se oblékne do modrých barev

Třetí generace notebooků TimeLineX od Aceru se oblékne do modrých barev

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 4. 2011 09:00 8

Po hardwarové stránce jim budou vévodit procesory Sandy Bridge a grafická karta z dílen nVidie. Zpracování bude opět z hliníku a pěkných barev.

Reklama

Acer na Tajwanu ukázal již třetí generaci notebooků TimeLineX, které se proslavili zejména dobrým hliníkovým zpracováním a dlouhou výdrží na baterie. Novinka dostane do těla samozřejmě nové procesory Sandy Bridge. TimeLineX 3. generace přijde jako vždy ve třech velikostech: 13,3” (3830TG), 14” (4830TG) a 15,6” (5830TG). Třináctipalcová verze bude mít procesor Intel Core i3-2310M, který má frekvenci 2,1 GHz, vše ostatní bude stejné. Ostatní notebooky budou mít procesor Core i5-2410M s frekvencí 2,3 GHz a TurboBoost technologií až na 2,9 GHz. Grafickou kartou bude pro změnu zase nVidia, konkrétně GT 540M, která má 2 GB DDR3 pamětí a 96 unifikovaných jednotek. Výkonově je na tom lépe, než předchozí AMD HD 5650, která byla v minulé generaci TimeLineX. V notebooku bude funčkní technologie nVidia Optimus, která sama inteligentně přepíná mezi dedikovanou a integrovanou grafickou kartou a notebook tak dosahuje vysokého výkonu i dlouhé výdrže. Parametry dokreslují 2 GB operační paměti, 640GB pevný disk, DVD mechanika, USB 3.0 porty a displej s rozlišením 1366 × 768 pixelů.

Třetí generace notebooků TimeLineX od Aceru se oblékne do modrých barev
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinky mají také nový design. Pravděpodobně jsou stále z hliníku, ale kombinaci černé a stříbrné barvy nahradila velice pěkná modrá a světlejší stříbrná. Nová je také chiclet klávesnice, která má nyní i numerický blok. Touchpad nevypadá zrovna kvalitně v porovnání s tím, který byl na předchozích modelech. Zmizel stříbrný rámeček a celý vypadá laciněji, ale uvidíme až v recenzi, jaký bude. Za zmínku také stojí nové reproduktory Dolby Home Theatre, které vyrábí Kenwood. Bohužel se zdroj nezmiňuje o výdrži na baterie, ale doufejme, že bude stejně dobrá jako vždy. Nejmenší model váží 1,9 kg a největší, 15”, pak 2,5 kilogramů. Cena nových strojů by se měla pohybovat mezi 1 133 a 1 374 dolary (19 500 – 23 500 Kč). Další fotografie naleznete ve zdroji.

Třetí generace notebooků TimeLineX od Aceru se oblékne do modrých barev
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Chinese Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama