trendnet-prichazi-s-novymi-sitovymi-adaptery-powerline-1000
Novinka TRENDnet přichází s novými síťovými adaptéry Powerline 1000

TRENDnet přichází s novými síťovými adaptéry Powerline 1000

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 1. 2014 08:00 1

Rozvody elektrické energie v bytech či domech většinou slouží převážně k napájení různých zařízení. Tyto rozvody lze ale využít i jinak a to k provozu vaší počítačové sítě.

Reklama

K tomu účelu nyní společnost TRENDnet vyvinula nové ethernetové adaptéry ze série Powerline, které lze pouze připojit do zásuvky a vytvořit tak počítačovou síť. Nejedná se o zcela obyčejné síťové adaptéry, nové adaptéry totiž mohou pracovat až dvojnásobnou rychlostí něž dosavadní adaptéry tohoto výrobce. Powerline 1000 adaptéry totiž využívají gigabitovou třídu přenosové rychlosti, jinými slovy přenosová rychlost vytvořené sítě může dosahovat až 1000 Mb/s.

Kódové označení nových adaptérů je TPL-420E2K. Adaptéry jsou schopné pracovat až do vzdálenosti 300 metrů. Tato vzdálenost by tedy měla bez problémů pokrýt síť v domě o výměře až 464 metrů čtverečných.

TRENDnet přichází s novými síťovými adaptéry Powerline 1000
i Zdroj: PCTuning.cz

 

TPL-420E2K je založen na čipové sadě Qualcomm QCA7500 a využívá technologii MIMO (multiple Imput Multiple Output), která zajišťuje odesílání dat přes všechny tři elektrické dráty (fázový, zemnící i nulový). Pokud uživatel bydlí ve starším domě, který není napojen na pozemní dráty je maximální průchodnost snížena z 1000 Mb/s na 600 Mb/s, což je ale stále velice solidní rychlost.

Cena nových adaptéru TRENDnet TPL-420E2K byla stanovena poměrně vysoko, konkrétně na 169,99 €, což je téměř 4 700 Kč.

 Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama