touch-mouse-aneb-mys-bez-tlacitek-kterou-budete-hladit-prsty
Novinka Touch Mouse aneb myš bez tlačítek, kterou budete hladit prsty

Touch Mouse aneb myš bez tlačítek, kterou budete hladit prsty

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 1. 2011 15:10 11

Hlodavec rozeznává tři druhy akcí podle počtu aktivních prstů. Jedním můžete například bez problémů rolovat v dokumentech.

Reklama

Microsoft představil na letošním ročníku CES 2011 revoluční novinku z oblasti periferních zařízení. Pod názvem Touch Mouse se chystá prodávat produkt, který sice vypadá jako každá běžná počítačová myš, při bližším pohledu ovšem zjistíme, že její horní část je tvořena dotykovými senzory, jež umožňují ovládání aplikací a pracovní plochy za asistence gest. Snímání dostala na starost technologie Bluetrack s modrou diodou a širokým záběrem.

To umožňuje myši pracovat na různých površích (např. sklo, dřevo atd.). Jedním prstem můžete vykonávat rolování v dokumentech, pohybovat se vpřed a zpět nebo v internetovém prohlížeči. Pomocí dvou prstů můžete minimalizovat a maximalizovat aplikace, tahem tří prstů vyvoláte kompletní zobrazení plochy. Touch Mouse pracuje na bezdrátové frekvenci 2,4 GHz a pro její připojení k počítači slouží miniaturní přijímač do USB. V České republice se začne pravděpodobně prodávat již v červnu za cenu kolem 2000 Kč s DPH.

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama