Total War: Warhammer. Upíři versus trpaslíci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Total War: Warhammer. Upíři versus trpaslíci

Total War: Warhammer. Upíři versus trpaslíci | Kapitola 6

Vojta Bednář

Vojta Bednář

6. 6. 2016 03:00 11

Seznam kapitol

1. Totální časožrout 2. Totální odměna 3. Totální nasazení 4. Totální válka
5. Totální taktika 6. Totální vybíjená 7. Totální zážitek

Potká se upír s člověkem, orkem a trpaslíkem. A úpír říká: Teď všichni zemřete!!! Ano, tohle opravdu není žádný vtip. Totální válka si žádá totální nasazení. A vy budete muset obětovat tisíce životů a nejmíň stovku hodin svého času totálnímu vítězství. Nebudete ale litovat. Total War: Warhammer je fantastické spojení nespojitelného.

Reklama

Samozřejmě nechybí ani RPG prvky, vítané koření každé správné hry. Vojevůdci, kteří stojí stojí v čele armád, získávají s každou novou úrovní stále nové aktivní i pasivní schopnosti, zlepšují se jejich vlastnosti a sbírají mocné artefakty i jednorázové speciální předměty. A také získávají jakési následovníky, kteří dál vylepšují jejich vlastnosti. Podobně jako vojevůdci fungují i hrdinové, samostatné postavy, které sice nemohou verbovat žádné jednotky do armády, ale jsou podobně mocné a také získávají s každou úrovní nová kouzla a dovednosti.

Total War: Warhammer. Upíři versus trpaslíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Hrdinů je několik druhů, od zabijáků a sabotérů až po kouzelníky a budovatele, a buď mohou být součástí armády nějakého vojevůdce, nebo se po mapě pohybovat samostatně a volně pomáhat nebo škodit. Mohou se zabíjet navzájem, ničit budovy v nepřátelských městech, páchat atentáty na armády protivníka, zvyšovat míru korupce nebo třeba zpomalovat pohyb jednotek. Stejně tak mají ale hrdinové a vojevůdci i pozitivní efekty – mohou například zvyšovat výběr daní, zlepšovat morálku, zlevňovat verbování jednotek nebo snižovat šance nepřátelských sabotérů.

V pozdější fázi hry mohou být hrdinové opravdu neskutečně otravní, ozvlášť, když nemáte dostatečnou odpověď. Pak musíte šikanu z jejich strany jen útrpně snášet, nebo spoléhat na nejistou pomoc spřátelených frakcí. Mnohokrát jsem si nadával za to, že jsem trénování vlastních hrdinů zpočátku podcenil. Je to ale každopádně skvělý strategický prvek, který dál komplikuje zdánlivě jednoduché mechanismy. Každého vojevůdce zároveň můžete jmenovat do jedné z vedoucích pozic své říše, od pokladníka až po císaře. To přináší další zajímavé výhody celému impériu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama