Total War: Warhammer. Upíři versus trpaslíci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Total War: Warhammer. Upíři versus trpaslíci

Total War: Warhammer. Upíři versus trpaslíci | Kapitola 4

Vojta Bednář

Vojta Bednář

6. 6. 2016 03:00 11

Seznam kapitol

1. Totální časožrout 2. Totální odměna 3. Totální nasazení 4. Totální válka
5. Totální taktika 6. Totální vybíjená 7. Totální zážitek

Potká se upír s člověkem, orkem a trpaslíkem. A úpír říká: Teď všichni zemřete!!! Ano, tohle opravdu není žádný vtip. Totální válka si žádá totální nasazení. A vy budete muset obětovat tisíce životů a nejmíň stovku hodin svého času totálnímu vítězství. Nebudete ale litovat. Total War: Warhammer je fantastické spojení nespojitelného.

Reklama

No a tím se dostáváme k bojům, které jsou hlavním důvodem, proč nakonec kombinace světů Total War a Warhammeru tak skvěle funguje. Zatímco v klasických bitvách předchozích dílů Total War rozhodují poměrně jasné věci jako je složení armád a vzájemné postavení, tady do hry dramaticky vstupují zcela nové prvky. Mocní vojevůdci a hrdinové, kteří jsou sami o sobě výzvou pro jakoukoliv jednotku vojáků, čarodějové s kouzly, která dokáží během okamžiku prorazit i zdánlivě pevnou linii, létající stroje a nestvůry, obrovská monstra i nadpřirozené schopnosti řadových jednotek…

Total War: Warhammer. Upíři versus trpaslíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve výsledku se tak musíte mít mnohem víc na pozoru, neustále reagovat a manévrovat a hodně přemýšlet o tom, jaké jednotky pošlete proti sobě. Ale hlavně – je to naprosto epická podívaná a strhující zážitek. Po bojišti manévruje jízda, uprostřed vřavy se divoce mydlí kostlivci a zombie s orky nebo rytíři, za obrovskými pavouky, trolly a varghulfy zůstávají hromady padlých a svou daň si vybírají i tanky, gyrokoptéry a dělostřelectvo. A vy se do toho s větším či menším úspěchem snažíte vnést nějaký řád a využít přednosti své frakce na maximum.

Tady se velmi rychle ukáže, zda již máte nějakou zkušenost s předchozími díly, případně zda jste alespoň dostatečně pozorným a vynalézavým stratégem. Ne, že by hra byla jen pro ošlehané veterány Total Waru, ale začátečníci se v bitvách mohou trochu ztrácet. Sám se upřímně přiznám, že jsem většinu z nich řešil automaticky nejen kvůli úspoře času, ale také proto, že se mi jen málokdy povedlo vyhrát alespoň s takovými ztrátami, jaké bych si představoval. Obzvlášť při střetnutích, kdy má vaše armáda větší převahu, je automatické vyhodnocení jednoznačně výhodnější.

Total War: Warhammer. Upíři versus trpaslíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Obzvlášť působivé je dobíjení velkých opevněných měst, kde do hry vstupují také válečné stroje. Architektura budov je nádherná a hradby obypané střeleckými jednotkami jsou svébytný druh válečnické výzvy. I když se podaří prorazit do hradeb pořádnou díru, zformovat se a prosadit svou převahu v úzkých v uličkách za nimi není vůbec nic jednoduchého. O to větší ale zase bude vaše odměna, když nepřítele takticky přečůráte.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama