timelapse-skvely-projekt-zachycuje-celou-zemi-za-poslednich-28-let
Novinka Timelapse: Skvělý projekt zachycuje celou Zemi za posledních 28 let!

Timelapse: Skvělý projekt zachycuje celou Zemi za posledních 28 let!

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

13. 5. 2013 08:00 2

Jak se změnila naše planeta za skoro 30 let, od roku 1984 do současnosti? Podívat se na všechny změny pěkně z výšky nám umožňuje Timelapse, jenž využívá programu NASA Landsat a Google technologií. Vše na interaktivní mapě celé Země.

Reklama

Magazín Time zveřejnil na svých stránkách skvělý projekt, který je dílem mnohaleté práce společnosti NASA a jejího programu Landsat, který má na starosti fotografování Země z orbity. První satelit byl vyslán už v roce 1972, další následovaly po něm. První snímky, které se v Timelapse nachází, jsou z roku 1984. Fotografie jsou pořízeny z výšky 705 km a jeden oblet Země trvá lehce přes 84 minut.

Timelapse: Skvělý projekt zachycuje celou Zemi za posledních 28 let!
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Vysychající solné jezero Urmia

Na speciální stránce projektu Timelapse najdete rozsáhlý článek o technologiích, o změnách Země, ale hlavně celou interaktivní mapu založenou na Google Maps, díky které se můžete podívat na kterékoliv místo a jeho změny za posledních téměř 30 let. Ať je to vysychání některých jezer, změna krajiny následky těžby uhlí nebo třeba masivní rozšiřování některých měst. Na závěr tedy snad jen hodně času na celou planetu a Explore the World.

Zdroj: Time

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama