Test sluchátek Alienware AW920H, headset s trojím připojením a aktivním potlačením hluku
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning
Herní příslušenství Recenze Test sluchátek Alienware AW920H, headset s trojím připojením a aktivním potlačením hluku

Test sluchátek Alienware AW920H, headset s trojím připojením a aktivním potlačením hluku | Kapitola 5

David Jiránek

David Jiránek

19. 6. 2023 23:00

Seznam kapitol

1. Úvod a představení sluchátek 2. Zpracování a pohodlí 3. Zvuk, ANC a mikrofon 4. Software, dotykové ovládání a výdrž 5. Závěr

Herní headsety už před lety odhodily kabely a kdo není audiofil, rozdílů si moc nevšimne. Testovaný headset AW920H bezdrátovou konektivitu nabízí hned na dva způsoby. K tomu přihazuje trochu nevšední vzhled, ovládání pomocí gest a fajn zvuk. Konkurenci ovšem vytře zrak zejména rozumnou cenou s ohledem na funkce, jaké nabízí.

Reklama

Konkurence

Hlavními body sluchátek jsou ANC a připojení přes 2,4 GHz síť i Bluetooth. Potlačení okolního hluku je v herním segmentu stále relativně novinka a tuto funkci nabízejí jen některé dražší modely. Zmínit můžeme Sony Inzone H9, SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless nebo Razer Barracuda Pro. To jsou všechno dražší sluchátka, většinou prémiová. Ano, narazíte i na pár jiných headsetů, ale většinou to doprovází nějaký velký kompromis.

Když jsem se zmiňoval, že mechanickou klávesnici AW420K Alienware nacenil zbytečně vysoko, u sluchátek Alienware AW920H se výrobce trefil. Cena v rozmezí čtyř až pět tisíc je sice pro řadu uživatelů stále vysoká, pokud ale hodláte tuto částku investovat, zde získáte hodně muziky za stále ještě rozumný peníz. Oproti konkurenci ušetříte až několik tisíc prakticky za minimální kompromisy.

Hodnocení

Alienware zhotovil kvalitní a funkčně vyvážený headset. Ano, rozhodně to není bez chyb. Dotykové ovládání nelze upravovat a 3,5mm jack připojíte jen neprakticky z přední strany místo mikrofonu. To jsou ale jediné větší vady na kráse, které mě za pár týdnů používání napadly.

Test sluchátek Alienware AW920H, headset s trojím připojením a aktivním potlačením hluku
i Zdroj: Alienware

Zvukový projev sluchátek je velmi dobrý a pokud se sžijete s faktem, že ekvalizéry nastavujete ve zvláštní aplikaci, vychutnáte si celkem dynamický zvuk odladěný pro hraní. Mikrofon s velmi efektivním potlačením okolního hluku si moji spoluhráči a kamarádi při nočním hraní pochvalovali. Odfiltroval prakticky vše, a že malinko mění tón hlasu, na to si člověk zvykne. Hlavně, že je vám perfektně rozumět.

ANC sice není tak silné, jako u špičkových Bluetooth sluchátek zaměřených na venkovní použití, ale třeba hučící počítač uslyšíte o něco méně. Rozhodně to tedy není funkce k ničemu a pokud nemáte v PC Noctua větráčky na minimálních otáčkách, ANC využijete.

Provedení headsetu je na špičkové úrovni a po dvou týdnech se konstrukce přizpůsobí vaší hlavě, aby vás headset netlačil. Pohodlí tudíž můžeme srovnávat v nejlepšími modely v dané kategorii.

Headset se prodává v průměru za zhruba za čtyři a půl tisíce korun, ale nejlevnější nabídka začíná kolem čtyř tisíc korun. Jak už jsem říkal, není to zrovna nízká cenovka a řadu uživatelů tato kategorie mine. Ale vzhledem k výbavě, podporovaným technologiím, provedení a kvalitě zvuku si tuto cenu headset plně obhájí. Dokonce bych řekl, že vyzývá konkurenci, která bude muset nabídnout ANC i u modelů, které nejsou zcela na špici portfolia.


Za poskytnutí headsetu pro recenzi děkujeme společnosti Alienware.

Test sluchátek Alienware AW920H, headset s trojím připojením a aktivním potlačením hluku
i Zdroj: Alienware
Alienware AW920H

Verdikt

Alienware vtrhl do vyšší střední třídy s headsetem, který nabízí výbavu dražších modelů. Pokud chcete Bluetooth, 2,4 GHz připojení a ANC v jednom balení, máte vybráno. Drobné nedokonalosti sluchátkám lehce odpustíte vzhledem k ceně, která je až o několik tisíc korun níže než podobně vybavené modely.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Trojí připojení - BT, 2,4 GHz, 3,5mm jack
Kvalitní zpracování
Nízká hmotnost a pohodlí
Slušný zvuk
Cena vzhledem k parametrům
Mikrofon filtrující okolní ruchy
ANC
Rychlé nabíjení
Dotykové ovládání bez možnosti úpravy
3,5mm jack sdílený pro kabel a mikrofon
Úprava zvuku přes zvláštní aplikaci
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama