Temu, fejky a další neodolatelné nabídky a slevy
i Zdroj: Microsoft Designer (AI)
Internet Článek Temu, fejky a další neodolatelné nabídky a slevy

Temu, fejky a další neodolatelné nabídky a slevy | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

17. 2. 2024 21:00 45

Seznam kapitol

1. Jak se falšuje 2. Levné až podezřele 3. Zmást a obrat 4. Nakupujte u místních prodejců!

Reklamy na Temu vtrhly na naše sociální sítě – a s nimi gamifikace nákupů, absurdní slevy a fejky všelijakého typu. Na to, abyste si koupili stoprocentní fejk, ale žádný čínský e-shop nepotřebujete!

Reklama

A pokud jde o scamy, se kterými se můžete setkat i u nás, neodolal jsem a zašel jsem do jednoho vietnamského „všehoobchodu“, kde mají elektroniku všelijakých podezřelých neznaček – a zkusmo jsem tam koupil sedmiportový hub USB 3.0, který vypadal skutečně jako sedmiportový USB 3.0 hub s možností individuálního vypínání jednotlivých portů. Stálo mě to lidových 179 Kč – a já to kupoval s jistým podezřením, že to bude fake.

Temu, fejky a další neodolatelné nabídky a slevy
i Zdroj: PCTuning.cz

A byl fake! Byl to ale velmi pěkný a povedený fake, spínače spínají, diody indikují – a teprve při pohledu na velmi nízké přenosové rychlosti zjistíte, že něco není v pořádku. Konektory vypadají OK, ale když si vezmete baterku a podíváte se dovnitř, tak zjistíte, že i když mají správnou modrou barvu, mají pouze čtyři spoje (USB 3.0 jich má devět), takže jde o čistokrevný hub USB 2.0. Někdo si prostě dává práci s tím, že vyrábí konektory USB 2.0 se špatným barevným kódováním, aby na první pohled vypadaly jako USB 3.0. 

Temu, fejky a další neodolatelné nabídky a slevy
i Zdroj: PCTuning.cz

Do toho fake hubu USB 3.0 bylo vloženo tolik vynalézavosti a úsilí, že mě až udivuje, proč prostě neudělají USB 3.0 rovnou, možná trochu šitózně, ošizeně a levně – ale koho to zajímá? Pokud by to opravdu fungovalo, mohlo by to stačit – a věděli byste za co platíte. Místo toho se někdo moc snažil, aby to vypadalo přesvědčivě, ale ne, tohle prostě není USB 3.0!

Takže ne: Nemusíte si instalovat Temu a ani jiné čínské aplikace, abyste si koupili solidní podfuk. Můžete si ho koupit i tady – a popravdě se Vietnamcům divím, proč to ještě prodávají. Před lety jsem si u nich koupil neznačkovou vypalovačku DVD, která se netvářila, že je něco extra, ale překvapivě byla docela dost extra, skvěle to zapisovalo i četlo. I mezi klony a nonamy se dá vybrat něco, co není podfuk a celkem to funguje, takže je i v jejich zájmu, aby prodávali pokud možno kvalitní železo. Pokud zůstanou u nejlevnějších fejků, tak to si už je můžeme objednávat z Číny rovnou!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama