sprava-celeho-domu-pomoci-5-dotykoveho-zarizeni-prizm
Novinka Správa celého domu pomocí 5" dotykového zařízení Prizm

Správa celého domu pomocí 5" dotykového zařízení Prizm

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 3. 2013 11:30 2

Už dnes je jasné, že v budoucnu budeme ovládat veškerá zařízení v domě z jednoho přístroje. V oblasti systémů pro domácí automatizaci toho bylo dokonce již dost vyvinuto, přesto se vývojáři snaží přicházet stále s něčím novým a tím by mohl být Prizm.

Reklama

Prizm, to je název nově vyvíjeného zařízení. Jedná se o zařízení s 5" palcovým dotykovým displejem, tedy jakýsi malý "phablet" (kombinaci smartphonu a tabletu). Mělo by používat technologii Z Wave, s níž bude schopno komunikovat s domácími spotřebiči.

Tento "phablet" by měl obsahovat aplikaci, tzv. Prizm Manager, která by nám měla umožnit zapínání a výpínaní světel, odemykání dvěří či nastavení termostatu. Uživatel používající Prizm by měl také dostávat oznámení o otevřených dvěřích či oknech. Zařízení by mělo informovat i tom, kdy někdo opustí dům nebo do něj vstoupí.

Správa celého domu pomocí 5" dotykového zařízení Prizm
i Zdroj: PCTuning.cz

Tvůrci tohoto šikovného zařízení tvrdí, že vyvinuli, současně se zařízením, cloud platformu, která by měla umožnit uživatelům "zůstat v kontaktu" se svým domem, i když jsou zrovna na cestách.

Prizm je v současnosti součástí projektu Kickstarter, který se zabývá sháněním financí pro zajímavé a nevšední nápady. Na to, aby se zařízení začalo vyrábět, potřebuje výrobce získat 200 tisíc dolarů.   

Zdroj: tablet-news.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama