spolecnost-uber-pracuje-na-vlastnich-samoridicich-autech
Novinka Společnost Uber pracuje na vlastních samořídících autech

Společnost Uber pracuje na vlastních samořídících autech

Sam Sadovski

Sam Sadovski

3. 2. 2015 20:00 8

Poskytovatel taxislužeb, firma Uber, oznámila spolu se svým novým partnerem vývoj vlastních samořídících aut. Vytvoří konkurenci pro Google?

Reklama

Společně s Univerzitou Carnegie Mellon (CMU) sídlící v Pittsburghu vybuduje firma Uber centrum pro výzkum pokročilých technologií "Uber Advanced Technologies Center". Mezi řadu projektů, kterými se nové centrum chystá zabývat spadá spolu s výzkumem a designem samořídících vozidel také například i výzkum a zdokonalení bezpečnostních technologií ve vozidlech. Do spolupráce bude zapojeno i centrum NREC, které je pod správou CMU a zabývá se inženýrstvím v oblasti robotiky.

Společnost Uber pracuje na vlastních samořídících autech
i Zdroj: PCTuning.cz


Tento krok se dal očekávat. Po představení prvního prototypu samořídícího auta od Google v březnu minulého roku byl CEO společnosti Uber Travis Kalanick poměrně uchvácen touto myšlenkou a téhož roku se v rozhovoru pro The Verge zmínil o tom, že záměna běžných řidičů automatizovanými vozy byla předvídatelná, avšak sám si myslí že je to otázka pár desetiletí. Posléze dodal, že samořídící auta Uber by mohla snížit cenu dopravy natolik, že by vlastnictví osobního automobilu bylo zcela zbytečné.

Zdroje: 1, 2, 3 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama