sony-zastavilo-prodej-tabletu-xperia-tablet-s
Novinka Sony zastavilo prodej tabletu Xperia Tablet S

Sony zastavilo prodej tabletu Xperia Tablet S

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 10. 2012 07:30 1

Kvůli výrobní chybě, která byla způsobena v čínské továrně, musela elektrotechnická společnost Sony zastavit prodej svého přístroje Xperia Tablet S. Podle serveru Reuters je u tabletu neobvykle velké riziko, že do něj pronikne voda. Výrobce se přitom chlubil tím, že je vodotěsný.

Reklama

Nepřehlédněte:

Spekulace o novém Nexusu? Prostě jen LOL, napsal zaměstnanec Googlu

U velkého procenta tabletů se mezi displejem a tělem nachází malá škvíra, která umožní vniknutí kapaliny. Sony tak má z ostudy kabát, do toho navíc musí řešit, co s přístroji, které leží v obchodech a na skladech. A těch zrovna není málo.

Tablet se přitom docela dobře prodával. Za měsíc, co je v obchodech, si jej pořídilo zhruba 100 000 zákazníků. K zakoupení je i v České republice, a to za částku kolem 11 tisíc korun včetně DPH.

„Tablet S běží na Androidu verze 4.0.3 (Ice Cream Sandwich), má 10palcový displej s rozlišením 1280 × 800 obrazových bodů a šasi vyrobené z hliníku. Dle výrobce by neměl propustit vodu: vodotěsnost je v posledních měsících v Japonsku hitem.

O plynulý chod aplikací a her se stará čtyřjádrový čipset nVidia Tegra 3. Součástí tabletu jsou také dvě kamery – zadní dokáže pořizovat snímky v rozlišení až osm megapixelů. Nechybí ani několik potřebných modulů: WiFi, Bluetooth či GPS. Přítomen je i slot pro paměťové karty, díky němuž lze uživatelskou paměť dále rozšířit, a baterie s kapacitou 6000 mAh.“

Sony zastavilo prodej tabletu Xperia Tablet S
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama