seagate-planuje-restrukturalizaci-nabidne-starsi-modely-disku-za-pusu
Novinka Seagate plánuje restrukturalizaci, nabídne starší modely disků za „pusu“?

Seagate plánuje restrukturalizaci, nabídne starší modely disků za „pusu“?

Jan Černý

Jan Černý

27. 9. 2010 09:30 1

Jednomu z největších výrobců disků se nedaří podle představ, a tak plánuje zásadní změny v chodu společnosti.

Reklama

Akcie Seagate Technology (NASDAQ:STX) ztratily od začátku roku okolo 40 % své tržní hodnoty, a tak se vedení společnosti rozhodlo k razantním krokům. Spekuluje se o tom, že má dojít ke stažení všech akcií z veřejného obchodování, restrukturalizaci a následnému návratu na burzu. Podle neoficiálních informací již proběhla první kola jednání mezi Seagatem a dvojicí investičních společností TPG CapitalLP [TPG.UL] a Silver Lake Partners [SILAK.UL] o převzetí firmy. Částka, kterou Seagate za celou transakci údajně požaduje je 7 miliard dolarů (cca 130 mld. Kč), tedy o třetinu více, než hodnota odvozená od současné ceny akcií (5,39 mld. dolarů).

Seagate plánuje restrukturalizaci, nabídne starší modely disků za „pusu“?
i Zdroj: PCTuning.cz


Akcie většiny výrobců (NVIDIA, AMD, Western Digital, Seagate) ztratily od začátku roku hodnotu. Pro dlouhodobé investory to však může být dobrý signál ke koupi, správný postup však raději konzultujte se svým makléřem

Neúspěšnou ozdravnou kůru spustil začátkem loňského roku tehdy nový CEO Stephen Luczo. I když propuštěním části zaměstnanců výrazně snížil provozní náklady, kladl špatný důraz na vývoj nových produktů. Důsledkem toho bylo pozdní uvedení na trh nové generace 2,5“ disků včetně hybridního Momentusu XT (250 GB / 320 GB / 500 GB + 4GB SLC SSD). Velký úspěch nesklidila ani pětiplotnová Barracuda XT o kapacitě 3 TB. Dalším problémem jsou oproti Westernu také až o 10 % vyšší výrobní náklady při stejných koncových cenách. Pokud dojde ke změnám, můžeme se dočkat vylepšených produktových řad, lepších cen anebo výprodeje pro Seagate neperspektivních produktů?

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama