samsung-galaxy-tab-3-se-docka-herni-edice-s-gamepadem
Novinka Samsung Galaxy Tab 3 se dočká herní edice s gamepadem

Samsung Galaxy Tab 3 se dočká herní edice s gamepadem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 12. 2013 12:00 3

Samsung nedávno odhalil svůj nový herní ovladač, který byl nazván jednoduše jako GamePad a který je vhodný především pro smartphony a menší mobilní zařízení s Android OS.

Reklama

V podstatě se jedná o gamepad navržený pro hraní na chytrých telefonech a menších tabletech, podobně jako tomu je u NVIDIA Shield. Nyní výrobce slibuje, že bude možné koupit zařízení samostatně, nebo v kombinaci s tabletem Samsung Galaxy Tab 3.

Tato kombinace zatím sice není k dostání, ale měli bychom se jí dočkat již brzy. Zda to korejský výrobce zvládne ještě před Vánocim, není vůbec jasné, ale je to nepravděpodobné. Server AllAboutSamsung informuje o tom, co bude součástí chystaného balení. Je to jednoduché, nový balíček bude zahrnovat tablet Galaxy Tab 3 8.0 ve verzi s Wi-Fi, samotný GamePad a adaptér HDMI. 

Samsung Galaxy Tab 3 se dočká herní edice s gamepadem
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky tomuto adaptéru budou moci uživatelé připojit svůj tablet k televizoru a GamePad poté pomocí Bluetooth či NFC propojit s tabletem a hrát na velké obrazovce. Zvláštní ale je, že GamePad byl primárně navržen pro chytré telefony s velikostí úhlopříčky 4 až 6,3 palce, což znamená, že Galaxy Tab 3 8.0 není možné do GamePad ovladače ukotvit. Nicméně zařízení se připojuje k tabletu pomocí Bluetooth či NFC, což znamená, že tablet nemusí být umístěn ve zmíněné kolébce. 

Samsung Galaxy Tab 3 se dočká herní edice s gamepadem
i Zdroj: PCTuning.cz

Jen pro připomenutí, samotný tablet Galaxy Tab 3 8.0 disponuje 8-palcovým displejem s rozlišením 1280 × 800 pixelů a je vybaven dual-core procesorem s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má také 1 GB RAM pamětí. 

Zatím není jasné, kolik bude tento netradiční balíček stát, ale vzhledem k tomu, že samotný ovladač by měl stát přibližně 2 400 Kč a tablet je k dostání za cenu pohybující se okolo 8 000 Kč, můžeme očekávat cenovku přesahující se 10 tisíc korun.

 Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama