samsung-galaxy-beam-s-projektorem
Novinka Samsung Galaxy Beam s projektorem

Samsung Galaxy Beam s projektorem

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

27. 2. 2012 07:30 12

Nedávno jsme si pověděli, že na konci tohoto měsíce se koná Mobile World Congress. A protože už začal, pojďme se podívat, co zajímavého přinesl první den.  

Reklama

Chytrý telefon Samsung Galaxy S2 co do obliby šlape na paty dnešnímu etalonu iPhone od Apple. A přesně před dvěma léty, na stejné konferenci, Samsung uvedl koncept telefonu se zabudovaným Pico projektorem, který je nyní ve stavu, kdy se může prodávat zákazníkům.

Beam, česky paprsek, se jmenuje právě kvůli svému zabudovanému pico projektoru, který je schopen vysvítit až 15 lumenů, při rozlišení 640 x 360, tedy ve formátu 16:9. Doba provozu tohoto telefonu na jedno nabití při používání projektoru jsou tři hodiny. To není příliš mnoho, ale jeden opravdu dlouhý film to přehraje. Samsung tvrdí, že Beam zvládne efektivně složit obraz až do úhlopříčky 127 centimetrů.

Samsung Galaxy Beam s projektorem
i Zdroj: PCTuning.cz


 

SGB běží na poněkud zastaralém Androidu v2.3, a pohání ho 1 Ghz dvoujádrový procesor ARM Cortex A9 společně s GPU ARM Mali-400MP1. To vše podpořené 768MB RAM. Paměť telefonu není z největších, ale 8 GB v kombinaci s micro SD kartama není špatný výsledek. Důležitá je i displej, který je vyrobený technologií TFT a má rozlišení 480 x 800. Příslušenství k SGB připojíte pomocí BT 3.0, WiFi b/g/n, MicroUSB, USB 2.0 anebo 3.5 mm stereo jackem. Jakýmsi standardem jsou pak dva fotoaparáty, z nich ten výkonnější zvládne rozlišení 5 MP.

Mít v telefonu projektor je sice cool vychytávka, ale jaká je použitelnost? Zmiňoval jsem filmy, ale zvládne takový telefon kvalitně ozvučit prostor s několika lidmi? Asi ne. Snad jen, pokud byste s sebou měli i ozvučení, což už tak super nezní. Zbývá tedy snad jenom použití SGB při prezentacích na ukázání slajdů svým kolegům / zákazníkům. Ale v jaké kanceláři, kde se dělají prezentace, nemají projektor?... samé otázky

Zdroj: hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama