rv790-dalsi-drby
Novinka RV790: další "drby"

RV790: další "drby"

Michal Kleman

Michal Kleman

6. 3. 2009 00:00 13

Server Fudzilla přinesl krátký, stručný a nicneříkající článek o novém čipu RV790. Jeho obsah však potvrzuje mnohé spekulace vytvořené díky "tajemnosti" ATI před vydáním dalšího nového čipu.

Reklama

Fuad Abazovic na svém serveru uvadí doslova, že jde o kompletňě nový čip. Přesto, že má být stále vyráběn 55nm procesem, prý půjde o čip s úplně novou architekturou, kde základní koncepty budou odvozené od čipu RV770. Co tím chtěl básník říct, nevíme a věřím, že on sám to moc neví. Na druhou stranu ATI zjevně pokračuje ve strategii "mlžení" a překvapení konkurence něčím, co nečekají, i před vydáním RV770 se očekával pomalejší čip. Je tedy možné, že se Fuad dostal k nějakým informacím, konkrétně však nic dále nepustil.

RV790: další "drby"
i Zdroj: PCTuning.cz


Grafická karta ATI Radeon HD4750 s čipem RV740.

První grafický čip vyráběný 40nm procesem, RV740, by měl být již brzy reálně k dostání ve své mobilní variantě pro notebooky. "Trhač asfaltu," který podle velice bulvární a možná otipované zprávy z Fudzilly drtí konkurenční produkty (opět se omýlá fáma, že jde o konkurenci i pro GeForce GTX285), by měl být k dostání v podobě desktopových karet během následujícího měsíce nebo dvou. Ať už bude RV790 jakýkoliv čip, jistě nás překvapí, jelikož o něm téměř nic nevíme. Doufejme, že překvapí příjemně.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama