rollei-tripod-c6i-profesionalni-stativ-a-monopod-v-jednom
Novinka Rollei Tripod C6i: Profesionální stativ a monopod v jednom

Rollei Tripod C6i: Profesionální stativ a monopod v jednom

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 12. 2015 16:00

Na český a slovenský trh zamířil stativ Rollei Tripod C6i. Díky své konstrukci a určení pro zrcadlovky (DSLR) je vhodný hlavně pro profesionály a pokročilé nadšence.

Reklama

Rollei Tripod C6i je stativ nabízející široké možnosti využití. Skládá se z trojice teleskopických nohou rozdělné na tři výsuvné segmenty pro a ze středového sloupce, který je vybaven kulovou hlavou 62Q s panoramatickou funkcí.

I přes své rozměry (ve složeném stavu je dlouhý 47 cm) nabízí fotografickou výšku 174 cm, minimální výška je pak pouhých 24 cm. Stativ je pevné konstrukce umožňující zatížení až do dvanácti kilogramů, což dává fotografům možnost umístit dodatečnou zátěže na hák, který je součástí balení, pro zvýšení stability i při použití těžších fotoaparátů.

Mezi speciální vlastnosti stativu patří jeho variabilita použití jako stativ, monopod a stativ pro makro fotografie. Jednu z trojice nohou lze snadno odejmout a po uvolnění středového sloupce je všechny spojit v jeden monopod o maximální výšce 181 cm. Středový sloupec lze také u stativu vyjmout a zasunout jej hlavou dolu, to umožňuje snadné pořizování makro fotografií. Nohy stativu jsou opatřené kovovými hroty, které jsou standardně schované pod gumovými nožkami.

Hlava 62Q je plně kompatibilní s ARCA SWISS, je vybavena trojicí vodovah dvojice pro vertikální a horizontální vyvážení a jedna všesměrová kruhová váha. 

Doporučená koncová cena stativu Rollei Tripod C6i činí 5 490 Kč s DPH.

Rollei Tripod C6i: Profesionální stativ a monopod v jednom
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama