Recenze Corsair K70 CORE RGB: vydařená a zároveň tichá mechanická klávesnice
i Zdroj: Corsair
Herní příslušenství Recenze Recenze Corsair K70 CORE RGB: vydařená a zároveň tichá mechanická klávesnice

Recenze Corsair K70 CORE RGB: vydařená a zároveň tichá mechanická klávesnice

David Jiránek

David Jiránek

10. 10. 2023 15:00 15

Seznam kapitol

1. Úvod, specifikace 2. Rozbalení, prohlídka a tiché spínače 3. Software a funkce 4. Závěr a hodnocení

Ve většině kanceláří najdete membránové klávesnice, jelikož jsou levné a zároveň docela tiché. Co když si ale na mechanických spínačích potrpíte, ale nechcete rušit kolegy? Corsair přišel s odpovědí a nestojí ani pořádný balík. K70 CORE RGB přichází s vyladěnými spínači, relativně nízkou hlučností a otočným tlačítkem.

Reklama

Přechod z membránové klávesnice na mechanickou je stále pro řadu hráčů velký krok. Jednak je to jistá investice, která vyjde i o tisíce korun dráž než pořízení membránového modelu, jednak rozhodování provází i řada nejistot. Jak moc hlučná mechanická klávesnice je, jaké vybrat spínače, proč má každý výrobce jiný druh spínačů s různou barvou, ale stejným profilem. Proto vždy uvítám, když nějaký výrobce nabídne úplně jednoduchý model s rozumnou cenou bez zbytečných funkcí. Takový model, který se dá prostě jednoduše doporučit ostříleným počítačovým mistrům i příležitostným hráčům. Právě do této kategorie by měla spadnout i K70 Core od Corsairu.

Slovíčka Core se v oblasti příslušenství používají k základní ořezané verzi. Asi nikoho nepřekvapí, že se K70 CORE RGB inspirovala verzí K70 RGB. Tu jsme si zrecenzovali už v roce 2018 a o pár let později i lepší Pro variantu.

Corsair K70 MK.2: tichá a přitom mechanická
i Zdroj: PCTuning.cz

Corsair K70 MK.2: tichá a přitom mechanická

Herní klávesnice, která si na nic nehraje a dělá to, co bychom od mechanické klávesnice v roce 2018 očekávali. Kvalitní…

12. 11. 2018 03:00
9
Corsair K70 RGB Pro – To pravé nářadí pro hraní a psaní vlastní verze Tří mušketýrů
i Zdroj: Corsair

Corsair K70 RGB Pro – To pravé nářadí pro hraní a psaní vlastní verze Tří mušketýrů

Pokračování osvědčené klávesnice K70 se usídlilo na mém omšelém stole a tak jsem ji prohnal hromadou her, tunami napsaných…

16. 3. 2022 18:30
12

Kde Corsair osekával funkce? Už na první pohled je zřejmé, že nedošlo na celkem štědrou porci dedikovaných multimediálních tlačítek. V základním balení také chybí podložka pod zápěstí. Nehledejte zde ani USB hub a příslušenství je chudé i na nástroj pro výměnu kláves. Vlastně kromě příručky ke K70 CORE nedostanete vůbec nic.

Specifikace

Pojďme si nejdříve projít tabulkové specifikace, ať víme, s čím máme tu čest.

VelikostPlná (100%)
Horní krytHliníkový
Spodní krytPlastový
Absorpční výplňPolyethylenová pěna (2×)
Materiál čepiček klávesDouble Shot PBT
Druhotné popiskyNakreslené
PodsvíceníRGB, LED, plně nastavitelné
SpínačeCorsair Red lineární, plně mechanické
Vlastnosti spínačů45g síly k aktivaci, 1,9 mm hloubka aktivace, 4 mm hloubka stisknutí, 70 milionů stisknutí záruka
USB polling rate1 000 Hz
Vestavěná paměťAno, 5 profilů (8 MB)
PřipojeníUSB 3.0 type-A
Další funkceFull Key Rollover, 100% anti-ghosting, FN zkratky
Hmotnost934 gramů
Rozměry448 × 153 × 35,4 mm
KompatibilitaPC, Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 4 a 5
Záruka2 roky

Krátce shrnuto zde máme mechanickou klávesnici s lineárními spínači a 100% rozložením. Obecně jde o univerzála pro hraní i práci. S excelem se díky numerickému bloku nezdržíte a ve střílečkách oceníte rychlou odezvu spínačů. Jenže to je jen část příběhu této klávesnice.

Čtvrtý řádek v tabulce totiž naznačuje, že se Corsair soustředil na hlučnost klávesnice. Jak už jsem zmínil v úvodu, mechaniky prostě do kanclu většinou nepatří. Ono už ke hraní to může být nepraktické, protože mikrofon může zachytit jednotlivé stisky kláves. Zde jde o kombinaci nastavení softwaru u mikrofonu a redukci hluků spolu s hlučností klávesnice. Teoreticky by zde měla Corsair K70 CORE excelovat a já mohu naznačit, že se tento model po zvukové stránce opravdu povedl.

Co tu máme dál? Key Rollover a 100% anti-ghosting je u herního modelu nutnost. Potěší pět profilů uchovaných v klávesnici (tudíž můžete iCue nainstalovat a po chvilce hned zahodit) nebo double shot PBT klávesy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama