prvni-desky-s-intel-h55
Novinka První desky s Intel H55

První desky s Intel H55

Michal Kleman

Michal Kleman

30. 10. 2009 16:35 17

Na internet unikly informace o připravovaných základních deskách společnosti Intel. Tento první pár je výjmečný použitím nového čipsetu Intel H55.

Reklama

Platforma H55 je určená pro procesory Core i5 a Core i3, speciálně je pak designovaná pro modely s integrovaným grafickým jádrem. První čipy Lynnfield se mají na trhu objevit v prvním čtvrtletí následujícího roku, takže ve stejném časovém období můžeme očekávat i nové desky. První z nich, Intel DH55HC s kódovým označením Hunter Cove je klasická deska ATX rozměru. Pokud vám nebude stačit výkon grafického jádra v procesoru, nebude problém zapojit dedikovanou kartu do PCIe x16 slotu. Pro další přídavné karty jsou určeny 2 PCIe x1 a 3 PCI sloty.

První desky s Intel H55
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmostí je Gigabitový Ethernet, čtyři SATA a dva eSATA konektory. Deska má mít šestikanálový audiovýstup a celkem deset USB 2.0 portů, u těchto levných modelů se USB 3.0 pravděpodobně ještě nejakou chvíli nedočkáme.

Micro ATX model s označením DH55TC Tom Cove je svému většímu sourozenci velice podobný. Až na absenci dvou PCI slotů a rozdílný počet USB (mATX deska má celkem 11 USB portů) jsou desky téměř identické.

Na obou deskách se dočkáme HDMI, DVI-D i D-Sub výstupů a podle Fudzilly mají být integrované grafiky velice silné, přehrávání 1080p videa s duálním HDCP by neměl být problém a podle drbů se má IGP vyrovnat výkonem Radeonu HD4200 (ten najdeme na deskách s čipsetem AMD 785G, jde o druhé nejvýkonnější integrované grafické jádro - hned po Radeonu HD3300). Cena ATX desky by se měla pohybovat okolo $110 až $130, mATX verze pak bude pouze za $100.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama