prodej-kinectu-v-roce-2010-predcil-celkove-odhady-microsoftu
Novinka Prodej Kinectu v roce 2010 předčil celkové odhady Microsoftu

Prodej Kinectu v roce 2010 předčil celkové odhady Microsoftu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 3. 2011 13:00 4

Za 10 dnů od uvedení do prodeje dosáhl svého prvního milionu. Zájem uživatelů je i nadále silný.

Reklama

Úspěch a prodej pohybového systému Kinect překonal vešekerá očekávání a zcela zastínil úspěch svého levnějšího rivala, ovladače PlayStation Move, informuje analytická společnost IHS iSuppli.

Na domácím severoamerickém trhu byl Kinect dostupný od 4. listopadu, na starý kontinent dorazil o šest dní později. Za 10 dnů od uvedení dosáhl počet prodaných kusů jednoho milionu a číslo dále narůstalo. Velkou měrou se na brzkém milníku podílely předobjednávky, zájem uživatelů ale neustával.

Podle prvotní predikce se přitom Microsoft v odhadech držel při zemi, údajně počítal s tím, že do konce roku prodá „pouze“ 5 milionů jednotek. Cíl nakonec splnil s velkou rezervou. Microsoft koncem ledna oznámil, že už prodal přes 8 miliónů kusů.

Počátkem prosince se celosvětové prodeje přehouply přes 6 miliónů, konkurence prodala jen 5 miliónů kusů. Působivé na tom je, že ačkoli Sony své prodeje realizovalo v mnohem delším časovém období, odešlo z této bitvy poraženo.

Kinect můžete momentálně v obchodě zakoupit separátně, nebo jako součást videoherní konzole Xbox 360. Prodejům výrazně napomohla vánoční sezóna, tradičně silné období všech prodejců elektroniky.

Nepřehlédněte:

Microsoft oficiálně oznámil podporu Kinectu na PC

Prodej Kinectu v roce 2010 předčil celkové odhady Microsoftu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama