point-of-view-se-chysta-prodavat-gtx-550-ti-s-obrovkymi-4-gb-videopameti-k-cemu-ji-to-bude
Novinka Point of View se chystá prodávat GTX 550 Ti s obrovkými 4 GB videopaměti! K čemu jí to bude?

Point of View se chystá prodávat GTX 550 Ti s obrovkými 4 GB videopaměti! K čemu jí to bude?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

26. 8. 2011 09:00 20

Tento produkt se dá nazvat jedním z úletů. 4 GB videopaměti mají dvoučipové nejvýkonnější grafické karty. Co s nimi tedy bude dělat karta určená do střední třídy?

Reklama

V posledních dnech jsou venku opravdová vedra a někomu to pravděpodobně nedělá dobře. Jak jinak si totiž vysvětlit produkt, který se chystá uvést společnost Point of View, která se zaměřuje na prodej grafických karet nVidia. POV uvede na trh grafickou kartu střední třídy, která bude vybavená celými 4 GB videopaměti. Tolik GB paměti nemají ani nejvýkonnější jednočipové grafické karty, natož grafika za 2 500 Kč. Ve firmě se pravděpodobně někdo hodně seknul, nebo mají připravenou pořádnou reklamní kampaň aneb Naše grafika má tolik paměti, jako nejvýkonnější dvoujádrové bestie. Tu musíte mít.

Point of View se chystá prodávat GTX 550 Ti s obrovkými 4 GB videopaměti! K čemu jí to bude?
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď ale ke specifikacím karty. Rychlost pamětí bude nahrazena velikostí. Místo GDDR5 zde bude starší typ DDR3, ale ve množství 4 GB připojených k jádru přes 128bitovou sběrnici. Paměti budou mít efektivní frekvenci 2133 MHz. Grafické jádro GF116 má aktivováno 192 unifikovaných jednotek s výslednou frekvencí 900 MHz. Zatím není k dispozici finální obrázek karty, ale pravděpodobně bude mít stejný chladič jako běžná GTX 550 Ti s 1 GB paměti. Sestava videovýstupů bude pravděpodobně také stejná a bude ji tvořit DVi, VGA a HDMI výstup. Karta bude potřebovat ke svému provozu jeden 6pinový napájecí konektor. Cena za VGA-550-C1-4096, což je její označení, je 113 Euro (3 500 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama