plextor-px-708a-stary-znamy-v-cernem
Úložná zařízení Článek Plextor PX-708A, starý známý v černém

Plextor PX-708A, starý známý v černém | Kapitola 4

Dedek Jan

Dedek Jan

10. 6. 2004 00:00 40

Seznam kapitol

1. Představení mechaniky 2. Testovací sestava 3. Testy zápisu a čtení CD 4. Testy zápisu na DVD
5. Testy čtení DVD 6. Kvalita zápisu a další informace 7. Závěr 8. Příloha

Už je to nějaký ten pátek, co je Plextor PX-708A na trhu, přesto se mi tahle vypalovačka dostala pod ruku až teď, když je na trhu už verze PX-712. Mechaniky této značky jsem nikdy nevlastnil, předchází je vynikající pověst a byl jsem velmi zvědavý jestli je pravda to, co o mechanikách Plextor říkají také jejich majitelé, tedy že jsou to rychlé, kvalitní a robustní mechaniky. Nechci naznačovat nic dopředu, ale jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil... více už samotná recenze.

Reklama

 

DVD-R


Zaplnit "záporňáka" daty až po okraj trvá 14:23 minuty.

DVD-RW 2x


Toto médium je zapsáno za 29:43 minuty.

DVD+R

Zajímavostí je, jak probíhá osmirychlostní zápis. Vypalovačka jde "do plných" od začátku média a rovnou zařadí zápis o šestirychlostní hodnotě.


Při osmirychlostním zápisu mechanika vyplivne médium za 8:00 minuty, rychlost na konci média je 8,04x.

DVD+RW 4x

Zápis na má oblíbená média DVD+RW mě velmi nemile překvapil, posuďte sami:

Na médium Ricoh DVD+RW 4x vypalovačka bohužel nedokázala zapsat až do konce, zápis skončil vždy s chybou na hranici 4,15GB a následně toto médium nešlo v Plextoru naformátovat, vypalovačka ho už nedokázala identifikovat. (Zkoušeno s programy Nero, Alcohol, Nero CD/DVD Speed, UltraISO a vypalování přímo z Windows XP).

Nedalo mi to a sehnal jsem si jiné médium : Emgeton DVD+RW Ultra 4x


Výrobce je Infodisc.

Médium bylo nové a nepoužité a Plextor s ním neměl při prvním zápisu žádný problém.


Médium bylo zapsáno za 14:27 minuty.

Říkám při prvním zápisu, Plextor totiž po sobě vypálená data nepřečetl! Navíc po vymazání média, nebylo toto médium možno načíst. V Neru vyskočilo toto chybové hlášení, ostatní programy pouze sdělily, že je mechanika prázdná i když tam médium bylo.

Přitom můj LITE-ON LDW-401S neměl ani s jedním médiem žádné problémy, musel jsem ho použít na vymazání médií. Takto vymazaná média už Plextor přelouskal.

Všechna DVD kromě DVD+RW se zapisovala bez problémů, opravdu nevím čím je to u DVD+RW způsobeno, že to dělá takovou neplechu. To mi věřte mohl jsem vyletět z kůže, stále měnit mechaniky, jednou zapsat v Plextoru a poté vymazat v LITE-ONu.

Zajímavostí je, že LITE-ON data zapsaná Plextorem na DVD+RW přečetl i když zápis skončil chybou. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by mechanika nepřečetla co si sama vypálí, Plextor je tedy "první" :-(

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama